FOTO: InfoBijeljina.com

Mirko Šarović preuzima SDS, saznaje ATV iz izvora bliskih ovoj stranci. Semberija nezadovoljna!

Kako se saznaje, o tome je čak i postignut dogovor sa liderom SDS-a Vukotom Govedaricom.

Izvor ATV-a tvrdi i da je sinoć u Istočnom Sarajevu održan sastanak na kojem je i Aleksandra Pandurević odlučila da uskrati podršku Govedarici i podrži Šarovića.

Aleksandra Pandurević nezadovoljna je raspodjelom pozicija nakon oktobarskih izbora jer joj je obećano delegatsko mjesto, ali nije isključeno da dobije mjesto savjetnika Sonje Karadžić-Jovičević, potpredsjednika Narodne skupštine RS.

U svakom slučaju, Mirko Šarović ima sve veću podršku da preuzme rukovodstvo Srpskom demokratskom strankom.

ATV je objavila da bi u subotu u Banjaluci na Skupštini SDS-a moglo doći do rasprave o povjerenju Vukoti Govedarici. Eventualni dogovor sa Mirkom Šarovićem olakšao bi unutarstranačke izbore.

Čeka se i reakcija Miće Mićića koji je već dugo vremena u drugom planu kad je u pitanju funkcija šefa stranke. 

Izvori bliski portalu Realno55 kažu da prava borba i mogući raskoli u stranci se tek očekuju, jer pristalice Mićića u Semberiji smatraju da je već i previše neuvažavanja kadrova iz ove izborne jedinice, i Bijeljine, koja jedina redovno pobjeđuje i predstavlja najjače uporište SDS-ovih birača i stranke u cjelini.

Naši izvori smatraju da će se više znati u narednih nekoliko dana, ali i da su nezadovoljnici ovakvim odlukama vrha SDS-a spremni da idu do kraja, pa čak i da izađu iz stranke i osnuju neku drugu političku organizaciju.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )