FOTO: InfoBijeljina

Od 2006. do ove godine, u Bolnicu Sveti Vračevi u Bijeljini i Dom zdravlja Bijeljina uloženo je ukupno više od 85,8 miliona maraka, rekli su za portal InfoBijeljina iz Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite RS.

Od toga su, prema podacima Ministarstva, u bijeljinsku bolnicu uložene 83.111.112 marke, a u Dom zdravlja 2.701.252 KM.

Kada je riječ o bijeljinskoj bolnici, neki od projekata koji se ističu su nabavka savremene medicinske opreme, nabavka anesteziološke opreme i opreme za intenzivnu njegu i slično.

Podsjetimo, 2. jula 2013. godine otvoren je novi objekat Javne zdravsteve ustanove bolnica "Sveti Vračevi" u Bijeljini, a tada je rečeno da je u njenu izgradnju Vlada Republike Srpske uložila 36 miliona evra.

Резултат слика за bolnica infobijeljina

U pet godina rada u bijeljinskoj novoj bolnici pregledano je u poliklinici oko 700.000 pacijenata, hospitlizovano je oko 75.000 pacijenata, urađeno 20.000 operacija iz različitih hirurških oblasti, rođeno je 4.500 beba.

Kada je riječ o Domu zdravlja, kako je portalu InfoBijeljina potvrđeno iz Ministarstva, takođe su realizovani brojni projekti, kao što su adaptacija, sanacija, rekonstrukcija i opremanje ambulanti porodične medicine, izgradnja i rekonstrukcija dijela Doma zdravlja, nabavka sanitetskog vozila i slično.

Резултат слика за dom zdravlja infobijeljina

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )