FOTO: Nezavisne

BANJALUKA, BIJELJINA - Radovi na oštećenoj zgradi Centra za socijalni rad u Bijeljini izvršeni su u okviru hitnog oporavka od poplava, finansiranog iz kredita Svjetske banke, rekli su u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS.

Oni kažu da su od strane Jedinice za koordinaciju poljoprivrednih projekata, a u skladu sa zahtjevima investitora, grada Bijeljine, izvedeni djelimični radovi na zamjeni oštećene zgrade.

"Nadzor nad izvođenjem radova, u skladu sa odlukom Narodne skupštine RS, izvršen je od strane Republičke direkcije za obnovu i razvoj, a od strane grada Bijeljina imenovan je koordinator projekta, čiji zadatak je praćenje izvršenja ugovora", kažu u resornom ministarstvu.

Naime, na novinarskoj konferenciji održanoj u četvrtak Mićo Mićić, gradonačelnik Bijeljine, rekao je da nova zgrada Centra za socijalni rad predstavlja primjer loše saradnje i loše obavljenog posla. On je istakao da je nakon što je odobren kredit Svjetske banke za izgradnju novog objekta, jer je stari bio neuslovan i potpuno uništen u poplavama 2014, zbog nedomaćinskog odnosa Jedinice za koordinaciju poljoprivrednih projekata prema ovom projektu, grad Bijeljina dobio poluzavršen objekat i obavezu vraćanja kredita čija sredstva nisu iskorištena namjenski, kako su isplanirana.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )