FOTO: Glas Srpske

Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Neđo Trninić vjeruje samo bliskim rođacima pa je za svog savjetnika uzeo sestrića Aleksandra Jelisića, a nakon što je prethodno na raznim pozicijama zaposlio troje drugih rođaka.

Jelisić je u Ministarstvu počeo da radi prije manje od mjesec dana i to kao Trninićev savjetnik.

Prema izvoru CAPITAL-a, Trninić je prije tri godine tražio da Jelisić sa srednjom stručnom spremom bude zaposlen u „Elektro – Bijeljinu“.

Međutim, nakon što mu to nije udovoljeno, a nakon što je obnovio mandat na mjestu ministra, Trninić je sestrića odlučio postaviti za savjetnika. U međuvremenu je Jelisić završio fakultet informatičkog smjera.

Na sajtu Ministarstva, u rubrici “savjetnici” niko nije naveden.

Nepotizam nije novina za Trninića jer je i ranije zapošljavao rodbinu u Ministarstvo, pa je tako, kada je postao ministar u prošlom mandatu, na mjesto sekretarice zaposlio Jelenu Trninić Popović kojoj je ministar nerođeni stric.

Nedugo zatim, nju je prebacio u odjeljenje za finansije i računovodstvo. Po Trninićevom zahtjevu, brat Jelene Trninić je zaposlen u preduzeću „Autoputevi RS“ u centru za nadzor saobraćaja u Doboju.

Nakon što je Trninićeva prebačena u računovodstvo, za novu sekretaricu postavljena je Snježana Došen kojoj je Trninić istovremeno i ujak i stric.

Nezvanično, Trninić je nedavno Snježaninog muža Zorana Došena želio da zaposli u „Autoputevima RS“, ali mu to nije pošlo za rukom.

Brat Snježane Došen je zaposlen u Agenciji za pružanje usluga u vazdušnoj plovidbi BiH (BHANSA). U Savjetu ove Agencije, koji odlučuje o finansijskom planu i unutrašnoj organizaciji radnih mjesta, član je Dragana Beslać, član DNS-a, stranke iz koje je i ministar Trninić.

 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )