FOTO: null

Juče je ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Dane Malešević boravio u radnoj posjeti Ugljeviku.

Posjeta je započela  sastankom  u prostorijama stranke DNS-a Ugljevik  sa članovima opštinskog odbora DNS-a. 

Ministar je nakon toga zajedno sa šefom kabineta Ognjenom Vučenom i predsjednikom OO DNS-a Ugljevik Dragišom Vidakovićem posjetio JU OŠ “Aleksa Šantić” u Ugljeviku.U razgovoru sa direktorom škole Sretenom Lukićem upoznao se sa problemima ove javne ustanove kao što su problemi sanacije krova i stolarije i mogućnostima da se ministarstvo uključi u rješavanje tih problema.
Nakon toga ministar je održao sastanak sa načelnikom opštine Ugljevik Vasilijem Perićom i rukovodstvom opštine Ugljevik na kojem je nastavljen razgovor vezan za pitanja  uslova za rad u osnovnim školama na području ugljevičke opštine.

Razmatrana  je i ideja direktora Centra za kulturu Predraga Vujevića  o promociji djela i života Filipa Višnjća srpskog guslara i pjesnika koji je rodjen u G.Trnovi kod Ugljevika.

Postignut je dogovor da se uspostavi čvršća saradnja lokalne zajednice i ministarstva na rješavanju problemskih pitanja u okvirima nadležnosti ministarstva čime je zvanična posjeta ministra Maleševića Ugljeviku završena.

Pripremila: Snežana Milošević

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )