FOTO: null

Danas je Osnovnu školu ”Aleksa Šantić“ u Ugljeviku posjetio Ministar prosvjete i kulture, Dane Malešević. Bio je to kratak, ali sadržajan boravak.

Ministar je obišao prostorije škole, vidio kakvi su uslovi za rad u kabinetu informatike i nekoliko učionica, a posebno se zanimao za način rada u šest savremeno opremljenih učionica u okviru projekta “Dositej”. Sa pažnjom je  pogledao i izložbu učeničkih radova iz tehničkog obrazovanja.

Direktor škole, Sreten Lukić, ministra je upoznao sa najznačajnijim aktivnostima učenika i nastavnika po kojima je ova škola postala poznata i van granica BiH. Bilo je riječi i zamjeni krovnog pokrivača koji je dotrajao i prilično oštećen.  Vrijednost tih radova je oko 37.000 km i u načelu je dogovoreno da se ovi radovi finansiraju zajedničkim sredstvima iz budžeta Vlade RS i Opštine Ugljevik.

Imajući u vidu dosadašnju podršku koju škola ima od lokalne zajednice, uvjereni smo da će ovaj značajan projekat biti uskoro završen,izjavio je direktor škole Sreten Lukić.Na kraju se razgovaralo i o odlasku orkestra “Harmonika”kojeg čine učenici ove škole  na “Svjetski festival solista i orkestara harmonika” koji se već devetu godinu za redom održava u Viktoriji (Kanada).
Ministarstvo je iskazalo dobro volju da se djelimično finansijski pomogne odlazak orkestra na ovaj prestižni festival.

Pripremila: Snežana Milošević

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )