FOTO: null

Radnik je u utakmici protiv Bokelja iz Crne Gore pretrpio prvi poraz od 0:1.

BOKELJ – RADNIK  1:0 (0:0)

BOKELJ: Mijatović, Mladenović, Čelebić, Šćekić, Ognjanović, Zlatičanin, Pajović, Nikezić, Macanović, Todorović, Pepić. Igrali su još: Spalević, Bogdnaović, M.Maraš, Takukeda, L.Maraš, Vuković, Petrović, Pržica. Trener: Slobodan Drašković.

RADNIK: Avdukić, Ostojić, Memišević, I. Jakovljević, S. Jakovljević, Hodžić, Šećerović, Beširović, Srećković, Stokić, Obradović. Igrali su još: Bajić, Krsmanović, Antić, Milinković, Žižović, Mašić, Krstić, Vasić, Maksimović, Glišić. Trener: Slavko Petrović.

Utakmica je protekla u visokom ritmu na obje strane ali se ipak osjetilo nedostatak svježine kod ekipe Radnika. Obje ekipe su imale veliki broj prilika, ali su napadači oba sastava bili neraspoloženi za realizaciju u ovom susretu.

U dosta ravnopravnoj borbi najzad u 83. minutu Radnik dolazi do izgledne prilike za pogodak. Mladen Žižović povratnik nakon duže puze u ’’plavo-bijelom’’ dresu idealno proigrao Aleksandra Vasića koji je izašao sam pred golmana Bokelja, Milana Mijatovića i u pokušaju da ga lobuje međutim, umor i teške noge ostavio je trag na napadača Bijeljinca pa je ova kolosalna šansa za pogodak otišla u nepovrat. 

Kazna za promešenu priliku dolazi dva minuta kasnije kada je grešku odbrane Radnika na najbolji moći način iskoristio rezervista, mladi reprezentativac Crne Gore. Luka Maraš i iskosa sa desne strane preciznim udarcem savladao golmana Radnika Asmira Avdukića za konačnih 1:0 u korist Kotorana. 

Nakon duže vremena na terenu se u sastavu Radnika našao Mladen Žižović, a ovu utakmicu zbog lakših povreda su propustili Milivoje Lazić, Mladen Zeljković, Ademin Hadžić, te Dejan Janković.

Narednu i poslednju provjeru pred dolazak u Bijeljinu Radnik će imati u srijedu kada se sastaje sa ekipom Lovćena.

- Poraz neoslikava odnos snaga na terenu, Bokelj jeste dobra ekipa ali u nekim momentima utakmice mi smo bili apsolutno dominantniji. Imali smo nekoliko dobrih prilika koje nismo uspjeli iskoristi jer smo umorni od rada a i noge su nam teške pa tehnika ne dolazi od izražaja. Svi smo zadovoljni pripremama zaista je ubitačan tempo gdje po tri puta na dan imamo trening bez dana odmora ali mi imamo cilj ispred sebe, a to je želja svih nas, dobar plasman i izaći na neko od evropskih takmičenja - rekao je napadač Radnika Marko Obradović.


Zbog Radnika prevalio hiljade kilometara

Mišo Stević strasni navijač Radnika na pripreme svom omiljenom klubu stigao je čak iz dalekog Diseldorfa kako bi pratio ekipu koja na proljeće gaji evropske ambicije.

- Zaista nije lako doći sa sjevera NJemačke čak u Budvu ali ljubav i entuzijazam prema klubu jači je od samog napora. Drago mi je da će Radnik na proljeće igrati zapaženu ulogu u šampionatu, a najbitnije je da se ovde u ovoj oazi sunca i mora dobro spreme. Koliko mogu vidjeti trener Slavko Petrović sa svojim igračima ima odlične uslove za rad, disciplina je NJemačka, igrači okupani znojem i naporima odrađuju uspješno sve zadatke koji im se dodjele - zadovoljan je poznavalac prilika u Radniku Mišo Stević.

I.Đ.Stanišić




Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )