FOTO: facebook

''Selektor Italije Marćelo Lipi tvrdi da će se na Svjetskom prvenstvu u Njemačkoj njegova reprezentacija osloboditi priča da igra defanzivan fudbal.'' Ovo je zapisano 2006 godine, prije čak 13 godina! Lipi je tada najavio ofanzivnu Italiju. I ona je to zaista bila posljednjih 13 godina. Ali se nikada nije skroz oslobodila ''katanaća''. Zato i jeste osvojila četiri Mundijala. Talijani su iz odbrane osvojili sve što su do sada osvojili.

Crvena zvezda je, ma kako to čudno zvučalo, u posljednje tri godine iz odbrane ulazila u Evropu! Zvezda Vladana Milojevića je ''talijanska priča'', iako taj čovjek nikada nije igrao ili trenirao u Italiji. Čak šta više, nerjetko govori o tome da je ''krao'' neke stvari od Hitera, trenera koji je lansirao Luku do Bernabeua. Talijane nikada ne pominje, ali poslije istorijskih 1:1 sa Bojsima, ''katanaćo'' je Miloje, definitivno, usadio na Marakani.

Zvezda će tako igrati dok god je Milojević šef na stadionu sa tenkom. Delije neće vidjeti drugačiju Zvezdu. Ali zato treći put u tri godine gledaju evropske grupne utakmice. Tenk  je simbol čvrstine i razaranja. Onaj tenk o kome se toliko pričalo uoči utakmice , neki tražili i rigoroznu reakciju UEFE , oslikao je Milojev rad. Čvrsto nazad, a onda u nekom trenutku utakmice dođe razor protivnika naprijed. 

Imala je Zvezda tečnu igru kroz svoju istoriju, u Beogradu su padali Real, Bajern, Liverpul, Benfika... Ali tu igru su gradili Šekularac, Džajić, Pižon, Dule Savić, Piksi , Dejo, Robi, Deki Stanković...Osim Marina takvih imena u posljednje tri godine Zvezda nema. A nema ni onih koji su gore pomenutim zatvarali propuste. Zvezda nema danas Mitića, Kostića, Aćimovića, Bogićevića, Jugovića, Belodedića, Mihajlovića...Miloje ima to što ima, i sa tim što ima igra kako igra. 
Ulog protiv Bojsa je bio prejak (16 miliona evra koji će na kraju evropskog puta preći 20 miliona) da bi se krenulo s onim novinarskim ''napadaj'', kako su to tražili pojedini sportski portali uoči utakmice. 

Ljupko je u Bariju bio oprezan, zato je Zvezda jedini balkanski klub sa ''ušatim'' u svom muzeju.

Zvezda je opet u LŠ, Delije radujte se!

D.G.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )