FOTO: null

Glavni urednik agencije "Sputnjik" za Srbiju LJubinka Milinčić rekla je da su u ovoj agenciji iznenađeni reagovanjima i optužbama iz opozicije u Republici Srpskoj da su plaćenici zbog objavljivanja informacije o tajnom planu rušenja vlasti Srpske i njenog

"Mi smo dokument dobili prije desetak dana i pažljivo ga izučili. Imali smo original u rukama. Iz tog originala smo izdvojili jedan dio. Mogli smo da objavimo i više. Ako se nastavi ova hajka, možda ćemo i objaviti, pa će onda biti jasno da nema potrebe za plaćenicima, niti za ikakvom podrškom sa strane", rekla je Milinčićeva za Radio-televiziju Republike Srpske. 

Milinčićeva je napomenula da istraživačko novinarstvo znači "imati nešto što drugi nemaju", te dodaje da se u "Sputnjiku" nikada nisu bavili spekulacijama već činjenicima, kao što je činjenica i originalni dokument koji su imali u rukama. 

Komentarišući navode ministra inostranih poslova BiH Igora Crnatka, člana PDP-a, koji je rekao da mu je ruski ambasador u BiH Petar Ivancov prenio da država Rusija "ne stoji iza teksta" agencije "Sputnjik", Milinčićeva je istakla da Rusija kao država naravno da "ne stoji iza tog teksta". 

"Niko Rusiju nije ni pitao, niti se bavi novinarskim tekstovima. Ako neko misli da mi svako jutro kad ustanemo treba da pozovemo Moskvu i pitamo šta treba da radimo i pišemo, onda se grdno vara", kategorična je Milinčićeva. 

Ona je podsjetila da je, u vezi sa njihovim tekstom o tajnom planu rušenja vlasti i predsjednika Srpske Milorada Dodika, agencija "Sputnjik" objavila sva reagovanja, a najviše opozicije iz Republike Srpske. 

Milinčićeva je poručila da će čast i novinarsku profesiju nastaviti da brane samo argumentima. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )