FOTO: null

Lider radikala Milanko Mihajlica godine bez poslaničke plate proveo je na platnom spisku Srpske radikalne stranke. Iz stranačke kase na platu predsjednika potrošena je skoro polovina novca koji su 2013. iz budžeta dobili za finansiranje.

Iako je te godine dobio skoro 50 hiljada maraka od stranke, Mihajlica kaže da su stranački organi tako jednoglasno odlučili.

” Rekao sam da sam funkciju predsjednika stranke obavljao profesionalno, znači nisam imao nikakve druge izvore primanja. Radilo se o plati 1.900 ili 2.100 maraka sa dodacima i tako dalje. Moram da kažem da stranka nije imala sredstava da plati sve obaveze i to je činjenica i ali nažalost u društvu u kojem živimo ako je neko u opoziciji on ne može nigdje dobiti posao”, rekao je Milanko Mihajlica, predjednik Srpske radikalne stranke.

Podaci CIK-a ipak govore da je lider radikala krizne godine prebrodio i u Savjetu ministara BiH kao savjetnik zamjenice ministra za ljudska prava i izbjeglice gdje je za sedam mjeseci naplatio oko 19 hiljada maraka. Isto toliko dobio je i na ime bijelog hljeba, a godinu dana primao je i odborniču platu u Novom gradu. Na tim privilegijama pozavidjeli bi mu čak i lideri jačih stranka.

Dragan Čavić kaže da o plati u stranci ne može ni da razmišlja, a u PDP-u kukaju da jedva spajaju kraj s krajem.

” Naša kampanja je koštala 400 hiljada maraka. To su ogromni novci koje mi nemamo i možemo samo sa novcem koji dobijemo u izbornoj i neizbornoj godini da to sve na kraju platimo”, kađe Branislav Borenović, potpredsjednik PDP-a.

” Mi u stranci nemamo ni jednog funkcionera, niti je bio, niti je sada u radnom odnosu. Mi u stranci imamo tri osobe na određeno vrijeme koje obavljaju administrativno tehničke poslove”, kaže Dragan Čavić, lider NDP-a.

Ni lider SNSD-a Milorad Dodik za rad u stranci ne dobija ni marku kao ni ostali stranački funkcioneri, tvrdi Nikola Špirić. Potpredsjednik SNSD-a žali se da u takvim uslovima nije lako raditi.

” Mi nemamo profesionalnih političara zaposlenih u stranci, čuo sam da SDP ima 90 zaposleni, to je moćna priča. Mi nažalost to nemamo i možda je to i naš hendikep”, kaže Špirić.

I u SDS-u tvrde da nemaju zaposlenih funkcionera u stranci, ali po priznanju Miladina Stanića, ni nezaposlenih na Birou za zapošljavanje. Ipak, kažu da im novac koji dobiju iz budžeta nije dovoljan ni za osnovne potrebe, a kamoli za plate stranačkim funkcionerima.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )