FOTO: InfoBijeljina.com

Košarkom je počeo da se bavi sada već davne 1999. godine u KK Radnik, kao klinac sa odličnim fizičkim predispozicijama brzo se istakao u svojoj generaciji.

Nakon sedam godina treniranja u matičnom Radniku dolazi vrijeme za korak naprijed te 2006. godine Milan prelazi u njemački Skajlajners iz Frankfurta, tu se zadržao jednu sezonu uključujući i pozajmicu u Majnc-u nakon koje se 2007.godine vraća u matični Radnik.

U sezoni 2007. sa jednom od najtalentovanijih generacija bijeljinske košarke u mlađim kategorijama (Savić, Đurđević, Erkić, Jeftić…) sa KK Radnik osvaja juniorsko prvenstvo BiH prvi put u istoriji kluba.

  • Sezonu 2007 - 2008. nastupa u Radničkom iz Novog Sada (tada 1. liga Srbije)
  • Narednu 2008 - 2009. prelazi u KK Borac iz Banja Luke
  • Nakon nekoliko sezona pauze 2012 - 2013. sa matičnim KK Radnikom ubijedljivo osvaja prvenstvo Republike Srpske sa skorom 23-0.
  • 2013 - 2014. osvaja još jednu titulu u RS sa KK Građanski, da bi već sljedeće sezone prešao u KK Budućnost iz Bijeljine gdje sa jednim od svojih prvih trenera Dariom Čojićem sada već kao iskusan igrač pomaže u razvoju talenata čuvene bijeljinske škole košarke
  • 2016.godine još jednom osvaja titulu u RS sa KK Radnik i plasman u Premijer ligu

Za svoj KK Radnik i danas veoma uspješno nastupa a nadamo se da će još mnogo sezona provesti u plavo-bijelom dresu, prenosi stranica Сви Срби су селектори-Svi Srbi su selektori.

Резултат слика за milan kajmakovic infobijeljina

Pored zavidne košarkaške karijere, osnivač je i predsjednik prvog 3H3 Basket kluba u BiH sa kojim se takmiči na mnogobrojnim domaćim i stranim turnirima gdje bilježe zapažene rezultate…

Image may contain: 12 people, people smiling

Kao što ste mogli vidjeti Milan je bio učesnik skoro svih velikih dešavanja u bijeljinskoj košarci prethodnih 15 godina. Osvojio je brojne titule u dresovima skoro svih seniorskih klubova u Bijeljini kao i omladinskku titulu prvaka BiH.

Zbog toga nama kao lokal patriotama ostaje da mu poželimo što dužu karijeru i da mu zahvalimo što je svojim znojem natapao dresove: Radnika, Građanskog, Budućnosti i dostojno reprezentovao ime našeg grada često i za veoma mali novac… 

Tekst: Сви Срби су селектори-Svi Srbi su selektori

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )