FOTO: null

Radi očuvanja skupštinske većine, koja posljednjih dana stoji na klimavim nogama, vlasti su osjetile slabu tačku kod poslanika Milana Dakića (DNS) i Nede Petrić (SRS "Dr Vojislav Šešelj"), a sve uz podršku Vojina Mitrovića, koji - kako je i poznato javnos

Nije slučajno da je Mitrović baš taj dan bio u Beogradu, a Neda Petrić na infuziji!? Njih dvoje su pokušali zaprijetiti skupštinskoj većini šta znači nedolazak na glasanje. Sve ovo je, ipak, režija poslanika DNS-a Milana Dakića koji je nezadovoljan svojim učešćem na tenderima u Ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva i RiTE "Ugljevik", poslao opasnu poruku vlastima Republike Srpske: "Ako nema mene, nema ni vas."

Dakić je ovim zajedno sa Mitrovićem zaprijetio još nešto:

"Nepostavljanjem našeg direktora u RiTE "Ugljevik", kojim bi upravljali Dakić i Mitrović nema ni Vlade!"

Kada je vrag odnio šalu i kada se vidjelo o čemu je riječ, obećanje je palo,"Dakiću i Mitroviću, dobićete direktora u RiTE "Ugljevik"!” Nakon toga odmah su Mitrović i Petrićeva došli u skupštinu, koja ih je inače čekala puna dva sata.

Takođe, Dakić u ime firme DMS, čiji je vlasnik njegova majka Tonka Dakić, u RiTE "Ugljevik" dobio je posao vrijedan 500 000 KM.

I to nije kraj, Dakić planira postavljanjem novog direktora da dobije i funkciju savjetnika, tako da on i Mitrović imaju kompletnu upravu i nadzor nad ovim energetskim gigantom.

Kako stvari stoje, Dakić će narednih godina dobijati milionske poslove, a Mitrović će naftom i mazutom snabdijevati RiTE "Ugljevik".

Sve u interesu Republike Srpske?!

(nastaviće se…)

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )