FOTO: InfoBijeljina.com

"Vjerujem u naše građane i uvjeren sam da možemo bolje. Svoj politički rad ću podrediti sugrađanima i djelovanje u skupštinskim klupama usmjeriti na njihove potrebe, ideje i zahtjeve", rekao je u intervjuu za portal InfoBijeljina Srđan Mijatović, nosilac liste SPS Bijeljina za Skupštinu grada.

INFOBIJELJINA: Predstavite nam partiju, čiji ste nosilac liste za odbornika u Skupštini grada Bijeljina.

Mijatović: Socijalistička partija Srpske je partija koja živi, radi i planira zajedno sa narodom, da podržimo sve dobre dobre ideje i inicijative, da u konačnici odlučujemo o rješenjima i realizujemo ih zajedno sa našim komšijama, sugrađanima, prijateljima. Naše građane vidimo kao partnere i saradnike u poslu koji se zove jaka lokalna zajednica, jaka Republika Srpska. Partnere u stvaranju uslova za nova radna mjesta i kvalitetnijeg života stanovništva. Da obrazovni sistem bude prilagođen potrebama tržišta, a da tržište gradimo na osnovu realnih procjena. Imamo ljudske resurse, ali imamo prirodne resurse na kojima nam mnogi mogu pozavidjeti. Ozbiljnim i odgovornim pristupom i posvećenim radom, možemo graditi ambijent u kom ćemo stvarati šanse za sve naše građane. 

INFOBIJELJINA: Predizbornu kampanju prati ekspanzija virusa korona. Epidemiološka situacija se pogoršala i svakako da se održava na planirane aktivnosti. Kakav je Vaš stav po tom pitanju?

Mijatović: Nažalost, pogoršana epidemiološka situacija direktno se održava na zdravlje našeg stanovništva, a ništa ne smije biti važnije od toga! Zaštiti građane trebalo bi da bude prioritet svih nas, a Socijalistička partija Srpske upravo je zbog toga, rredukovala sve planirane stranačke aktivnosti. Ne prekidamo kontakte sa sugrađanima, ali to činimo u skladu sa svim odlukama Republičkog i Gradskog štaba za vanredne situacije. Ne želimo da na uštrb zdravlja stanovništva, organizujemo skupove i obećavati nešto što, realno, ne može niko od nas odmah realizovati. Stabilizacija epidemiološke situacije je neophodna i kao što SPS i ističe, timski moramo raditi i na ovom polju! Kao i svi politički akteri,  očekujemo i borimo se za povjerenje građana, ali to činimo uz visok stepen odgovornosti prema zdravlju svih! Mi naše građane nećemo iznevjeriti, jer svemu pristupamo iskreno i ne obećavamo nešto u što nismo sigurni da se može promijeniti! SPS naše sugrađane neće iznevjeriti ni nakon 15. novembra!

INFOBIJELJINA: Šta ćete činiti ako dobijete povjerenje građana?

Mijatović: Moja želja, ali i moj cilj su zadovoljni građani u gradu u kom sam rođen i živim sa svojom porodicom. Kao zdravstveni radnik, svakodnevno sam u direktnoj komunikaciji sa narodom i veoma često sam i u ulozi slušaoca njihovih životnih problema. Po prirodi sam čovjek koji ne može biti samo slušalac ili nijemi posmatrač i kroz političko angažovanje nastojim da tražim način kako da se rješavaju problemi, kako da ono što je dobro bude još bolje. Znam da neke stvari ne mogu da se riješe preko noći, ali znam i da treba da budem uporan, što svakako i jesam. Navešću samo jedan primjer, a to je inicijativa da  se uvećaju sredstva za smještaj u vlastitu porodicu sa 145 KM na 290 KM mjesečno. Riječ je o pomoći djeci s posebnim potrebama na području grada, a trenutno ih imamo 150, kojima je potrebna pomoć i njega drugih lica. Dobar ishod ovakvih i sličnih inicijativa mi je posebno drag, jer se direktno odnosi na osjetljivi dio populacije, a svakako da me dodatno motiviše da se još upornije zalažem i u drugim segmentima, gdje se direktno radi o potrebama naših građana. Uporno ću tražiti načine i mogućnosti da se zahtjevi naših građana ispoštuju, jer iskrena mi je želja da svi zajedno živimo u gradu koji će nam pružati mogućnosti pristojnog i dostojanstvenog života.

INFOBIJELJINA: Vjerujete li u bolju budućnost?

Mijatović: Naravno! Bijeljina je grad koji može još više i još bolje. Moramo iskoristi geografski položaj grada, prirodne potencijale i resurse kojima obilato raspolažemo. Ne smijemo ni na trenutak zaboraviti da imamo najbolji i najjači resur, a to su naši vrijedni građani. Za brojne mogućnosti imamo podršku republičkih institucija, ali i nesebičnu podršku Srbije. To je dodatni vjetar u leđa da koračamo putem razvoja i putem koji će nam stvarati mogućnost boljitka. Uvjeren sam da će naši građani prepoznati mogućnosti i da ćemo kroz partnerski odnos realizovati konkretne inicijative prijedloge koji će doprinijeti kvalitetnijem životu stanovništva Bijeljine, ali i Republike Srpske. Vjerujem u naše građane i uvjeren sam da možemo bolje. Svoj politički rad ću podrediti sugrađanima i djelovanje u skupštinskim klupama usmjeriti na njihove potrebe, ideje i zahtjeve!

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )