FOTO: null

Bijeljinsko preduzeće „Duvan“ završilo je sjetvu duvana, a stručne službe trenutno vrše kontrolu rasada koji će na njive biti iznesen oko 10. maja, rekao je direktor ovog preduzeća Svetozar Mihajlović.

„Sjetva je počela 8. marta i u potpunosti je završena, a u toku je nicanje rasada i za sada nema nikakvih problema. Naše stručne službe su na terenu i kontrolišu porast rasada“, rekao je Mihajlović i podsjetio da je ove godine posao ugovoren sa 60 kooperanata na području Semberije.

On je naglasio da je ovo preduzeće povećalo broj kooperanata, kao i površine koje će se naći pod duvanom, ali je povećao i vlastitu proizvodnju koja sada iznosi 30 hektara.

„Očekujemo da će se, ako sve bude u redu i vremenske prilike to dozvole, rasad iznositi na njive od 10. maja“, rekao je Mihajlović.

Mihajlović kaže da je trenutno, nakon završene sjetve, duvan u kontejnerima, odnosno u plastenicima nakon čega će u maju biti na njivama, na površini od 260 hektara.

„Očekujemo da će sve dogovoreno sa kooperantima biti ispoštovano, te da će proizvodnja duvana biti nešto veća nego prošle godine“, dodao je Mihajlović. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )