FOTO: radiobihac.com

Posmrtni ostaci legendarnog srpskog fudbalera i trenera Siniše Mihajlovića, biće uskoro premješteni na drugu, znatno adekvatniju lokaciju u okviru rimskog groblja “Verano”, na kojem je Mihajlović i sahranjen 19. decembra prošle godine.

Naime, nedavno preminuli Mauricio Kostanco, poznati novinar, voditelj i pisac, i srpski fudbaler i trener Siniša Mihajlović, po odluci gradonačelnika Rima Roberta Gvaltijerija biće sahranjeni na monumentalnom groblju u Rimu „Verano“ kao ličnosti koje su dale prestiž Vječnom gradu.
 
Tako će proslavljeni i u Italiji izuzetno voljeni i cjenjeni fudbaler i trener imati dostojno mesto na groblju “Verano”, koje predstavlja večni dom za mnoge druge velikane koji su ispisali dio istorije Rima i Italije od 1812. godine.
 
– Na zahtjev porodica dvojice velikana Komisija Skupštine glavnog grada dodjelila je mjesto za grobnicu i sahranu. Supruga Mauricija Kostanca, poznate televizijske zvijezde, koji je preminuo sa 84 godine, Marija de Filipi i Siniše Mihajlovića, bivšeg igrača Lacija, Arijana Rapaćoni, uputile su takav zahtjev prošle sedmice gradonačelniku Gvaltijeriju. Komisija je odlučila da dvojica velikana, kao zaslužni građani Rima, dobiju takvo mjesto, ostajući u kolektivnom sećanju Rimljana i Italijana – kaže se u saopštenju.

U obrazloženju za dodjelu počasnog mjesta za Mihajlovića stoji da je bivši trener i igrač bio izuzetno vezan za Rim, posebno svojom dugom aktivnošću u Laciju, a pogođen teškom bolešću posljednjih godina postao je svima primjer velikom hrabrošću, izdržljivošću i upornošću. I obojicu velikana vezuje ista sudbina, bili su hospitalizovani u istoj rimskoj klinici i živjeli poslednje trenutke života uz ljubav svojih porodica.
 
Monumentalno groblje “Verano” smješteno je oko bazilike San Lorenco, smatra se istinskim muzejom pod otvorenim nebom, pišu Novosti.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )