FOTO: null

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić rekao je da Područna jedinica Poreske uprave Republike Srpske u Bijeljini „trenira strogoću“ jer je blokirala budžet grada zbog neisplaćenih 260.000 KM na ime obaveza za plate zaposlenih u Gradskoj upravi.

"Tačno je da grad Bijeljina ima neisplaćene obaveze na nivou jednog mjeseca, oko 260.000 KM, ali je tačno i to da smo juče izdali nalog za plaćanje tih obaveza što bi danas, posljednjeg dana roka plaćanja, bilo i uplaćeno", rekao je Mićić. 

On je na konferenciji za novinare rekao da u Poreskoj upravi nisu "htjeli da sačekaju i današnji priliv, nego su namjeravali da naprave medijsku kampanju". 

"Htjeli su upravo to, iako to već nije bio toliki iznos, jer je jučerašnji priliv bio 103.000 KM, a ostalo nam je nešto više od 150.000 KM. I ovo ćemo izmiriti u toku dana", rekao je Mićić i dodao da postoje mnoge državne institucije koje duguju i po nekoliko miliona KM, ali im računi nisu blokirani. 

Gradonačelnik Bijeljine kaže da očekuje da će budžet biti odblokiran danas ili u toku sutrašnjeg dana.

Poreska uprava Republike Srpske blokirala je jutros budžet grada Bijeljina zbog oko 260.000 KM dospjelih, a neplaćenih obaveza za doprinose po osnovu zaposlenih radnika. 

U Poreskoj upravi Područna jedinica Bijeljina kažu da će račun biti odblokiran onog momenta kad sredstva budu uplaćena. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )