FOTO: null

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić rekao je u našem Јutarnjem programu da je epidemiloška situacija u ovom gradu pogoršana zbog nepoštovanja mjera.

Mićić je rekao da je očito da su građani prestali da poštuju mjere, te da je otvaranjem granica došlo do većeg broja dolazaka iz inostranstva.

- Očito da je došlo do popuštanja poštovanja mjera. Imamo i trećeg preminulog, što dovoljno govori o ozbiljnosti situacije - naveo je on.

Mićić je rekao da gradske vlasti i Štab provode sve mjere koje je naložio Republički štab za vanredne situacije i produžio do 20. jula, te da su određene mjere i pooštrene.

- Najveća okupljanja zabilježena su ugostiteljskim objektima u kojima je organizovana muzika uživo i zbog toga smo zabranili muziku uživo. Takođe, Republički štab je naložio zabranu rada ugostiteljskih objekata poslije 23.00 časova i mi, u skladu s tim, provodimo i pojačane kontrole poštovanja te mjere. Za vikend je provedeno 250 kontrola, u subotu su zabilježena dva prekršaja a u nedjelju nijedan - rekao je Mićić.

On je zamolio mlade ljude za razumijevanje i stogo pridržavanje svih mjera.

- Ne možemo ništa ako građani ne budu poštovali mjere. Razumijem sve mlade ljude, znam da se moraju kretati, izlaziit, ali ih molim za razumijevanje. Oni lakše i prebole, ali nose virus i mogu da zaraze starije. Želim da zamolim njih, a naravno i starije, da poštuju mjere, jer samo tako možemo proći kroz sve ovo - rekao je Mićić.

Gradonačelnik Bijeljine je istakao da se gradske vlasti i Krizni štab rukovode mišljenjem struke i da će učiniti sve da spriječe širenje virusa u zajednici, ali da se građani moraju strogo pridržavati donesenih mjera.

Mićić je naveo da je trenutno u Bijeljini 105 zaraženih lica sa lakšom kliničkom slikom i devet sa težom. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )