FOTO: null

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić izjavio je danas da je Republika Srpska minimum zajedničkih ciljeva i da je Dan Republike praznik koji sve objedinjuje i koji svi u Srpskoj slave bez obzira na različite životne poglede i stavove.

"U vremenima kada su se svi razjedinjavali, srpski narod u BiH je vođen idejom samoodržanja smogao snage da se ujedini i stvori tekovinu koju danas osjećamo kao svoj dom", rekao je Mićić na prijemu koji je povodom Dana Republike održan u Galeriji Centra za kulturu u Bijeljini. 

Prema njegovim riječima, 9. januara 1992. godine poslanici srpskog naroda su samo deklaracijom izrazili volju i želju srpskog naroda u BiH. 

"Ta odluka nije bila uperena protiv bilo koga, nego je bila potreba da se izrazi stav i iskaže jasno opredjeljenje za vremena koja su nadolazila", naglasio je Mićić i dodao da velike ideje i istorijske tvorevine nikada nisu bile realizovane bez žrtava. 

On je podsjetio da su za ideju Republike Srpske date mnoge žrtve i da su najbolji sinovi i kćeri srpskog naroda ugradili svoje živote u temelje Republike, ostavljajući generacijama koje dolaze obavezu njenog očuvanja. 

"Nekada je teže nešto sačuvati nego stvoriti, ali nijedna žrtva nije velika ako su jasni ciljevi i ako su svi ujedinjeni oko tog cilja, a minimum naših zajedničkih ciljeva treba da se zovu jednim imenom – Republika Srpska", ocijenio je Mićić. 

On je poručio da nikada i niko nema pravo da pristane na bilo kakvu promjenu statusa Republike Srpske koja pripada i svim budućim generacijama. 

"Danas u složenim političkim i ekonomskim okolnostima treba tačno da znamo na koji način se boriti za očuvanje ove svete tekovine, prvo ekonomskim jačanjem Republike Srpske, jačanjem porodice putem razvijenog sistema vaspitanja i obrazovanja mladih generacija i jačanjem institucija društva u svim segmentima, jer jake institucije pružaju zaštitu individualnih i kolektivnih prava", zaključio je Mićić. 

Na svečanom prijemu povodom Dana Republike u Bijeljini su dodijeljene zahvalnice za 18 uspješnih privrednika koji su doprinijeli razvoju grada i Republike Srpske.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )