FOTO: null

Kada otputujete negdje iz Bijeljine, uvijek ćete za Bijeljinu čuti ocjene da je to grad koji je najviše napredovao u proteklom periodu, počevši od infrastrukture, do drugih značajnih projekata.

Govoreći o uspješnom vođenju Grada Bijeljina u proteklih desetak godina, koliko se nalazi na čelnoj funkciji u ovom gradu, gradonačelnik Mićo Mićić kaže da, bez lažne skromnosti, može govoriti o brojnim uspjesima koji su do sada postignuti.

- Politikom se danas bave i ljudi koji to rade iz ličnih, sitnosopstveničkih interesa. Tu možemo govoriti o politici „ličnih interesa". Pojedinci se još uvijek traže i pronalaze u politici, u toj političkoj areni. Odavno sam dokazao i pokazao neke svoje sposobnosti na političkom planu, a meni sada predstoje obaveze prema građanima u gradu koji je priznat u svakom dijelu BiH, ali i u međunarodnim institucijama. Bijeljina je jedan od dva grada u BiH koji najuspješnije priprema i realizuje projekte međugranične saradnje. Jedan smo od gradova koji je dobio najviše međunarodnih donacija u proteklim godinama. Ovih dana ćemo potpisati ugovor o donaciji vrijednoj 6,5 miliona eura za završetak projekta kanalizacije u Bijeljini. Zbog sporosti administracije u Savjetu ministara taj ugovor još nije realizovan. Uspjet ćemo da i to završimo, te da do juna otpočne i posljednja faza izgradnje kanalizacije - kaže Mićić.


Rejting Bijeljine

O rejtingu Bijeljine u međunarodnim institucijama svjedoči i donacija Ambasade Republike Turske, koja je Bijeljini donirala četiri miliona KM za regulaciju dijela toka rijeke Janje, dodaje gradonačelnik.

- Uz ta sredstva i sredstvima Svjetske banke uspješno ćemo regulisati tok rijeke Janje, što je preduslov za početak izgradnje Drinskog nasipa. Drinski nasip će Bijeljinu zaštititi od poplava u narednih stotinu godina. To su veliki i vrijedni projekti za koje se mi borimo, a ne da govorimo o potezima ovog ili onog odbornika koji mijenjaju stranke i bave se politikom „niskog intenziteta".

Prvi čovjek Bijeljine kaže da će u ovoj godini u fukusu biti i zapošljavanje novih radnika. 

- Grad Bijeljina je jedan od tri grada u BiH gdje se povećava broj stanovnika iz godine u godinu.

Da bismo zadržali mlade ljude ovdje, moramo otvoriti nova radna mjesta. Imamo pripremljeno zemljište za investitore koje ćemo im dati na otplatu pod povoljnim uslovima u narednih pet godina. Imamo desetak potencijalnih investitora koji mogu zaposliti po dvadesetak radnika i to je već cifra od 200 novih radnih mjesta - ističe Mičić.


Korak ispred

Mićić kaže da će i dalje raditi za dobrobit svih građana Bijeljine, ubijeđen da će još jednom dobiti povjerenje građana na lokalnim izborima.

- Gradonačelnik će biti onaj za koga se odluči većina građana. Vjerujem da će mi ponovo biti ukazano povjerenje, jer smo u proteklom periodu dijelili dobro i zlo sa ljudima na terenu. Kad je bilo teško, kada smo realizovali velike projekte, zajednički smo to realizovali. Kada otputujete negdje iz Bijeljine, uvijek ćete za Bijeljinu čuti ocjene da je to grad koji je najviše napredovao u proteklom periodu, počevši od infrastrukture, do drugih značajnih projekata. O kanalizaciji se pričalo pedeset godina. Izgradili smo najsavremeniji prečistač otpadnih voda u BiH, zahvaljujući međunarodnoj donaciji. Izgradili smo škole, fakultete, kružne tokove...Uvijek smo bili korak ispred drugih, a ukoliko uspijemo dovesti i strane investitore, bit ćemo dva, pa i tri koraka ispred drugih. Ubijeđen sam da će se to realizovati, da ćemo dobiti predpristupne fondove, jer imamo i najbolje organizovan Odsjek za lokalni ekonomski razvoj i evropske integracije - zaključuje gradonačelnik Bijeljine.


Nisam učesnik nelegalnih radnji 

Odgovarajući na optužbe pojedinaca o ličnom bogaćenju, Mićić kaže da se u Bijeljini vrlo dobro zna ko je šta i kako radio, ko šta ima i ko šta nema.

- U tom smislu nemam nikakvih problema. Pojedinačne priče koje idu u pravcu, da se napadom na gradonačelnika napravi lična politička dobit, govore više o tim ljudima, nego o meni. O meni dovoljno znaju građani Bijeljine, glasači na izborima i svi oni koji su me poznavali prije rata. Nisam učestvovao ni u kakvim nelegalnim radnjama. Bijeljina je među prvima imala pozitivan revizorski izvještaj.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )