FOTO: null

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić nazvao je novu većinu u Skupštini grada pučistima i optužio ih da se bave samo kadrovanjem.

Na konferenciji za novinare po završetku Skupštine grada, kojoj ponovo nisu prisustvovali odbornici Saveza za promjene, Mićić je priznao skupštinsku većinu od 16 odbornika, ali je najavio da će na sudu tražiti rješenje zbog smjena u Gradskoj upravi.

On kaže da je potpuno siguran da ne može biti smijenjen zamjenik gradonačelnika Huso Zečkanović, koji je nastavio da radi, kao i da se za smijenjenog načelnika finansija Milorada Sofrenića očekuje sudsko rješenje.

Mićić je odbacio optužbe predsjednika Skupštine grada Dragana Đurđevića za kriminal prilikom zapošljavanja radnika u administraciji.

Nakon gubljenja skupštinske većine, Mićić je kritikovao odbornike da onemogućavaju razvoj grada jer nisu podržali plan parcelacije u industrijskoj zoni i regulacioni plan centra grada.

Predsjednik Kluba odbornika SDS u Skupštini grada Jovan Gajić nazvao je prevratom djelovanje nove skupštinske većine u Bijeljini i najavio da će pravda biti utvrđena na sudu.

Gajić je osporio i današnje usvajanje izvještaja o radu Doma zdravlja Bijeljina, koji je poslovao sa neto dobiti od gotovo 900.000 KM, zamjerajući da nije ispoštovana potrebna procedura.

Predsjednik Gradskog odbora PDP Bijeljina Slaviša Marković rekao je da su ništavne odluke Skupštine grada u čijem radu ne učestvuje 15 odbornika Saveza za promjene.

On je najavio da će sva nova imenovanja biti poništena i da će biti vraćeno prvobitno stanje u Gradskoj upravi, a novoj skupštinskoj većini je zamjerio što je sve predstavnike sadašnje opozicije izbacila iz svih skupštinskih tijela i komisija.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )