FOTO: null

Mladen Bosić u intervjuu za "Istinu" govori o svom viđenju unutarstranačkih izbora u SDS, i mišljenju koje ima o svom protivkandidatu.

Bosić očekuje da će na predstojećoj skupštini biti izabrano novo rukovodstvo, koje će stranku izvesti na prvo mjesto na političkoj sceni u Srpskoj.

"Ja sam stranku preuzeo kad je bila u velikoj krizi, i od tada ona na svakim izborima ostvaruje bolje rezultate. Novo rukovodstvo će imati težak zadatak da se na neki način odupre nasilničkom mentalitetu Milorada Dodika i SNSD, jer ovdje ne postoji normalna i tolerantna politička atmosfera", kaže Bosić za "Istinu" i dodaje da je lideru SNSD nudio da političko kormilo u Republici Srpskoj preuzmu mlađi.

"Ja sam Dodiku ponudio da se obojica povučemo iz vrha stranaka i prepustimo ih mlađim ljudima, kako bi time omogućili da se stvori normalnija politička klima, ali to očigledno nije njegov način djelovanja."

Za mjesto predsjednika stranke, pored Bosića kandidaturu je istakao i Mićo Mićić.

"Ja sam neko ko bi zadržao kontinuitet politike, prije svega u odnosima sa SNSD, u kome smo mi na suprotnim stranama. Stranka će se na skupštini odlučiti hoće li u suštini nastaviti takvu politiku, ili će birati politiku koja znači neke druge odnose sa političkim rivalima u Srpskoj", kaže Bosić.

On je dodao i da nije koristio svoj položaj za lobiranje za predsjedničku funkciju.

"Između ostalog, smatrao sam da treba napraviti kompromis oko neke treće osobe, mlađe osobe koja bi vodila stranku u narednom periodu, ali taj konsenzus nije postignut", zaključuje Bosić za magazin "Istina".

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )