FOTO: null

U okviru programa Instituta Svjetske banke (World Bank Institute – WBI) koji je usmjeren na jačanje kapaciteta za urbani razvoj u jugoistočnoj Evropi, a u saradnji sa Vladom Republike Аustrije, od 29. februara do 1.marta 2016. godine u Gracu je održan Sim

Na Simpozijumu, delegaciju Grada Bijeljina činili su gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić, šef gradskog Odsjeka za lokalni ekonomski razvoj i evropske integracije Аnkica Todorović i direktor „Vodovoda i kanalizacije“ А.D. Predrag Perković sa saradnicima.

Cilj ovog programa je podrška i pomoć gradovima i opštinama u modernizaciji i reformama, kroz promovisanje održivog lokalnog razvoja i unapređeno upravljanje.

Zasnovan isključivo na potrebama korisnika, ovaj program nudi gradovima i opštinama seriju dijaloga na teme kao što su – lokalne finansije, prostorno planiranje i upravljanje zemljištem, pružanje komunalnih usluga, obuke u oblasti liderstva i jačanje kapaciteta u oblasti borbe protiv korupcije u upravljanju gradovima.

Program WBI okuplja gradove i opštine iz regiona nudeći im praktične alate za donošenje odluka i dobro upravljanje, uz jačanje lokalnih kapaciteta za rukovođenje. Pored predstavljanja programa Svjetske banke učesnici su imali priliku da vide prezentacije grada Graca, Oklahome, Maribora, Vilniusa i mnogih drugih.

Grad Bijeljina predstavio je svoja iskustva vezana za poboljšanje servisa građanima putem uspješnog primjera realizovanog u okviru projekta Asset Management-a.

Predstavnici Saveza opština i gradova Republike Srpske  učestvovali su u panelu „Liderstvo u vrijeme kriznih situacija“.

Po završetku Simpozijuma, učesnici su prisustvovali prijemu koji je organizovao gradonačelnik Graca Siegfried Nagl u Gradskoj kući.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )