FOTO: null

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić, na inicijativu radnika bijeljinske Fabrike šećera, uputio je apel ministru poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Stevi Mirjaniću u kojem je zatražen hitan sastanak kako bi se pokušao naći način da se

Mićić je istakao zabrinutost radnika Fabrike šećera, a i Gradske uprave za sudbinu tog preduzeća, u kojem je u pripremi stečajni postupak. 

"U Šećerani je u pripremi stečajni postupak, a nedavno je počela i prinudna naplata dugova, što prijeti da, korak po korak, dovede do potpunog raznošenja proizvodnih pogona i nemogućnosti da se proizvodnja ikada ponovo pokrene", navodi Mićić. 

On podsjeća da su najveći povjerioci zaposleni u tom preduzeću, koji potražuju petogodišnje plate i doprinose i za koje postoji opasnost da budu zapostavljeni prilikom prinudne naplate potraživanja. 

Radnici "Šećerane" su, kako je naveo, predložili operacioni i otplatni plan i dostavili su ih Ministarstvu, a u tim dokumentima razrađena je strategija za ponovo pokretanje proizvodnje uz uslov da se pokrene stečajni postupak i da se nađe strateški partner kojem bi se imovina fabrike prodala u cjelini, a ne u dijelovima. 

U slučaju da se izabere opcija konačnog gašenja fabrike, zaposleni u "Šećerani" traže pravičnije namirivanje potraživanja, pri čemu bi zaposleni bili tretirani ravnopravno sa ostalim povjeriocima. 

Mićić napominje da do sada Vlada i Investiciono-razvojna banka nisu sa radnicima "Šećerane" razmotrili mogućnosti za primjenu ovih planova.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )