FOTO: null

Potpredsjednik Srpske demokratske stranke /SDS/ Mićo Mićić ocijenio je da se ova stranka "izgubila ili nestala na relaciji Banjaluka - Sarajevo", istakavši da u "ozbiljnim državnim i narodnim poslovima politikantstvo nije najbolji saveznik".

"Lijepo je biti u foteljama i imati privilegije, ali gdje je tu briga za narod i Republiku Srpsku? Mi moramo SDS vratiti Srpskoj jer tu najvažniju političku zaslugu u njenom stvaranju sada baštine oni koji je nisu stvarali", rekao je Mićić, koji je kandidat na predstojećim izborima za predsjednika SDS-a.

Napomenuvši da se stiče utisak da su se aktuelni lider SDS-a Mladen Bosić i pojedinci iz vrha stranke "uplašili od preuzimanja vlasti i odgovornosti u Srpskoj", Mićić je za "Pres Republike Srpske" rekao da je Bosić, kao predsjednik stranke, morao da "izađe na crtu Miloradu Dodiku".

"On to nije želio ili smio. Zapravo, nikada nam nije rekao razloge zbog čega se nije kandidovao za predsjednika Srpske", naglasio je Mićić.

Mićić je istakao da SDS nije stranka doživotnih i nezamjenjivih predsjednika, te da je suština njegovog kandidovanja za stranačkog lidera u činjenici i potrebi da se SDS "konačno vrati na pobjedničke pozicije".

"Dugo to čekamo, još od 2006. godine. Svi pomaci nabolje nisu sporni, ali nemamo taj završni iskorak", zaključio je Mićić.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )