FOTO: null

Ovu metodu koristio je Albert Ajnštajn.

U današnjem brzom i modernom svetu, naš mozak je konstantno pod uticajem i stalno vrši razmatranja i razmišljanja, bez ikakvog odmora. Jedini pravi trenutak kada se naš mozak odmara jeste kada spavamo. Čak i kada pravimo pauze i tada opterećujemo naš um jer verovatno gledamo televiziju, buljimo u telefon, igramo igrice ili nešto čitamo.

Albert Ajnštajn je pre više od pola veka govorio da je otkrio metodu koja povećava inteligenciju i koja će vam pomoći da razrešite mnoge probleme.

Potrebno je da u toku dana izdvojite period od 2 sata kada nećete raditi bukvalno ništa. Kada kažemo ništa, onda to i mislimo. Nije dozvoljeno nikako korišćenje uređaja, gledanje TV-a, pričanje telefonom, čak ni kontakt sa ljudima. Smete ležati, sedeti i šetati se, ali morate biti sami sa vašim mislima i ne smete utonuti u san.!

Ajnštajn je tvrdio da u takvim trenucima prelazi u posebno stanje koje dovodi do neočekivanih razmišljanja i ideja. Bez ikakvih drugih uticaja, vaše misli počeće da lutaju i pitanje je gde ćete odlutati.

- To je kao putovanje u nepoznato i nikada ne znate gde će vas vaš um povesti i šta ćete zajedno sa njim otkriti - govorio je Ajnštajn i rekao da je mnoge teorije i teoreme otkrio upravo na ovaj način.

Ako želite da budete produktivniji, da dođete do novih inspiracija ideja, onda je ova metoda koja će vam verovatno pomoći da do toga dođete.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )