FOTO: Ilustracija

Gradsko odjeljenje za otvorene prostore i planinske parkove (OSPM) postavilo je devet kamera za praćenje i učenje o lokalnim vrstama divljih životinja, dok je prisutnost ljudi u osjetljivim staništima svedena na najmanju moguću mjeru.

Kako navode lokalni zvaničnici, kamera za snimanje pokreta snimila je oko 580 fotografija, a na 400 snimaka iz novembra prošle godine bio je isti medvjed.Većina drugih životinja u zaštićenom planinskom parku u Bolderu jednostavno prolaze, tražeci hranu ili mjesto za odmor. Ali ne i ovaj medvjed, koji je zastao i pozirao ispred kamera koje detektuju pokret, snimajući na stotine “selfija”.Ova životinja se posebno zainteresovala za kamere i iskoristila priliku, rekao je Filip Jejts portparol OSMP. Postoji devet kamera za detekciju pokreta postavljenih na 18.600 hektara parka. Aktiviraju se kada životinja prođe i tada snimaju fotografije ili kratke video zapise, dodao je.
 
Medvjedi, ptice, lisice i sove su samo neke od životinja koje su snimljene kamerom. Ove kamere nam pomažu da saznamo koje su životinje prisutne na tom staništu, šta rade tokom dana, nedjelje ili čak godina, rekao je Kristijan Nunes, ekolog divljih životinja sa OSMP.
 
OSMP je objavio neke od slika medvjeda na Tviteru što se, sudeći po komentarima, dopalo mnogim korisnicima ove društvene mreže.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
brcko_gas
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )