FOTO: null

Predstavnici nevladine organizacije "Medborgarskolan" iz Švedske posjetili su juče Centar za kulturu i Srednjoškolski centar "Mihailo Petrović-Alas" u Ugljeviku .

Razlog posjete je nastavak saradnje, koja je sa Ugljevikom uspostavljena još 2012. godine. 

Ova nevladina organizacija finansira kurs engleskog jezika u našem Centru za kulturu i do sada su ugljevičkim školama donirali oko 100 računara, a našem Centru 20 laptop računara, kaže za InfoBijeljina Predrag Vujević, direktor Centra za kulturu Ugljevik.

Ova nevladina organizacija koja se bavi obrazovanjem odraslih donirala je do sada računare i opremu Centru za kulturu "Filip Višnjić" i Srednjoj školi "Mihailo Petrović-Alas" u Ugljeviku vrijednosti 30.000 eura.Gosti iz Švedske su tokom boravka u Ugljeviku najavili i skoru donaciju muzičke opreme za učenike ugljevičke opštine.

"Našoj opštini dodijelili su značajne donacije u kompjuterima koji podižu kvalitet nastave u školama, a za sve građane Ugljevika finasnirali su kurs engleskog jezika", rekao je prisutnim novinarima, predsjednik Skupštine opštine Ugljevik Đoko Simić.

Predsjednik švedske nevladine organizacije Leif Čarlson istakao je da su oni studijska organizacija sa humanističkim vrijednostima koja se bavi uglavnom obrazovanjem, s namjerom da pomažu ljudima kojima je pomoć najpotrebnija.

Piše : Snežana Milošević

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )