FOTO: Glas Srpske

LAKTAŠI - Gostovanje Igokee kod Krke u drugom kolu ABA lige iduće subote pod znakom je pitanja jer je slovenačkoj ekipi određen desetodnevni karantin.

Osim ekipi iz Novog Mesta, Nacionalni institut za javno zdravstvo Slovenije odredio je karantin i Cedevita Olimpiji jer je jedan njen igrač bio zaražen virusom korona. Dva slovenačka tima sastala su se u prvom kolu ABA lige i zanimljivo je da je tek na poluvremenu ekipi iz Ljubljane saopšteno da u svojim redovima ima jednog inficiranog igrača, ali je meč završen pobjedom “zmajčeka” rezultatom 77:69. Nije saopšteno ime zaraženog, mada Alen Hodžić nije igrao u drugom poluvremenu, iako je u prvom proveo 11 minuta na parketu. Trener Igokee Dragan Bajić upoznat je sa situacijom i mogućim odgađanjem meča, ali nije želio mnogo da govori o toj temi, dok postoji mogućnost da igračima bude dozvoljeno da izađu iz izolacije ukoliko nakon testiranja budu negativni na prisustvo virusa u organizmu.

- Spremamo se i nadamo da ćemo igrati jer utakmica nije prolongirana ni otkazana. Čekamo nove informacije iz Slovenije ili ABA lige - kratko je rekao Bajić.

Odmah nakon susreta obje ekipe su poslate u izolaciju i nije bilo ni predviđene konferencije za medije.

- Odradili smo dva testa po povratku iz Pariza i utakmice sa Nanterom. Prvi nalazi su bili negativni. Ponovili smo testiranja pred meč sa Krkom, jer nas već u srijedu očekuje duel sa Bursom u drugom kolu Evrokupa. Stigla je informacija da je jedan rezultat pozitivan, pa smo odmah poslije meča kompletnu ekipu proslijedili u izolaciju. Niko od igrača, niti od članova tima nema nikakve simptome. U stalnom smo kontaktu s nadležnim institucijama u Sloveniji, a već smo o svemu obavijestili i čelnike Evrokupa - rekao je direktor Cedevita Olimpije Davor Užbinec.

Njegov tim trebalo bi da u srijedu igra susret drugog kola Evrokupa protiv Bursaspora, koji je već stigao u glavni grad Slovenije, pa je i ta utakmica pod velikim znakom pitanja. Ukoliko “zmajčekima” bude zabranjeno da igraju, meč bi mogao da bude registrovan službenim rezultatom 20:0 za turski tim. Sada su na potezu državni organi, koji će dati posljednju riječ hoće li ili neće biti duela, dok je iz kluba najavljeno novo testiranje svih igrača i stručnog štaba. Ako Cedevita Olimpiji bude dozvoljeno da igra, onda ni Krki ne bi trebalo da bude zabranjen nastup protiv Igokee.

S druge strane, iz Krke su poručili da ulažu velike napore da ublaže propisane mjere, odnosno da ih skrate po uputstvima Nacionalnog instituta za javno zdravstvo.  Najavili su i testiranja svojih košarkaša i osoblja, a rezultati bi trebalo da budu poznati danas.

Zanimljivo je da je meč Cedevita Olimpije i Krke odigran pred navijačima i u “Stožicama” se okupilo 500 ljudi na tribinama, koliko je dozvoljeno po slovenačkim zakonima.

Strijelci

Do pobjede u prvom kolu regionalnog takmičenja Cedevita Olimpiju predvodio je  Rion Braun sa 21 poenom, pratio ga je Mikael Hopkins sa 15, a Kendrik Peri dodao je 14. U redovima Krke bolji od ostalih bio je Rok Stipčević sa 18, dok je Roderik Kamfor postigao 12 poena.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )