FOTO: null

Dah Jadrana, miris mimoza i živopisne uniforme mažoretki, Gradske muzike, trombonjera i maškara obilježili su današnji dan u Bijeljini koju je posjetio hercegnovski Karavan mimoze u okviru promocije jubilarnog pedesetog izdanja poznate manifestacije na crnogorskom primorju.

Pored performansa na Trgu kralja Petra I Karađorđevića, mažoretke su Bijeljincima dijelile i žuti cvijet po kojem Festival nosi ime.

- Pozivamo građane Bijeljine da posjete jubilarni Karneval mimoze koji počinje prvog februara, a simbolično će trajati 50 dana. On će ove godine biti sadržajniji s obzirom na to da slavimo jubilej, a otvoriće ga koncert Zdravka Čolića - najavio je Dalibor Vuković iz Turističke organizacije Herceg Novi, dodajući da su sa ovim drugim Karavanom mimoze obišli Višegrad, Zlatibor, a za kraj su ostavili Bijeljinu i Banjaluku.

Gradonačelnik Mićo Mićić naveo je da je ovo nastavak saradnje između Herceg Novog i Bijeljine, koja traje godinama.

- Danas je naš Grad preselila Boka kotorska, a naši građani godinama posjećuju Herceg Novi na Praznik mimoze. Izuzetno nam je drago što su i oni danas uzvratili posjetu i donijeli duh Mediterana, na zadovoljstvo naših građana - istakao je Mićić, dodajući da će saradnja u oblasti kulture i turizma biti nastavljena.

Posjetu Karavana mimoze u Bijeljini organizovali su Opština Herceg Novi, Turistička organizacija Herceg Novi, Javna ustanova kulture „Herceg fest“, Gradska muzika i mažoretke i NVO „Maškare“ iz ovog primorskog grada, u saradnji sa Gradskom upravom Grada Bijeljina i Turističkom organizacijom Grada Bijeljina.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )