FOTO: InfoBijeljina.com

Gimnazija „Filip Višnjić“ je od 17. do 21. juna po treći put domaćin „LJetne škole mladih matematičara Republike Srpske“ koju ove godine pohađa 35 talentovanih mladih matematičara iz 15 opština i gradova Republike Srpske.

Tokom pet dana trajanja LJetne škole učenici od  prvog do četvrtog razreda srednjih škola će upotpuniti svoja znanja na osmočasovnim predavanjima iz različitih oblasti matematike, a pored rješavanja zanimljivih zadataka, ovo je prilika da se druže i sklapaju nova prijateljstva.

Mladi matematičari su smješteni u Domu učenika u Bijeljini, a tokom trajanja škole za buduća takmičenja, ali i izazove koje ih čekaju u daljem školovanju pripremaće ih profesori sa univerziteta u Beogradu, Novom Sadu, Banjaluci i Istočnom Sarajevu.

Pored Gimnazije „Filip Višnjić“, u organizaciji „LJetne škole matematike“ učestvuje i Omladinska organizacija „Kul“ čiji projekat „Škola matematike i kreativnih ideja“ je podržala Gradska uprava Grada Bijeljina u okviru Javnog oglasa za finansiranje projekata udruženja građana.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )