FOTO: Nezavisne.com

Čak dvije masovne tuče desile su se tokom vikenda na fudbalskim terenima u Bosni i Hercegovini, odnosno na utakmicama u Goraždu i Živinicama.

U gradu na Drini sijevale su pesnice u susretu fudbalerki u sklopu doigravanja za ulazak u žensku Premijer ligu Bosne i Hercegovine između ekipa SFK Libero Goražde i Sana 2014.

Nažalost, utakmica u kojoj je viđeno čak osam golova ostaće upamćena po nasilju između igračica dva tima, a jedna je, prema tvrdnjama iz kluba, imala i blaži potres mozga.

"Utakmica je bila veoma 'prljava', prvo od igračica Sane uz veliki pritisak trenera i službenog predstavnika gostujuće ekipe. U drugom poluvremenu naše cure su uzvratile istom mjerom, tako da je u nekoliko situacija došlo do masovne tučnjave na terenu, uz 15 žutih i dva crvena kartona", saopštili su iz goraždanskog kluba na svom Facebook profilu.
Svoje viđenje incidenta prezentovali su i iz ŽF/NK Sana 2014 iz Sanskog Mosta. Iz ovog sportskog kolektiva su na svom Facebook profilu objavili i fotografiju svoje fudbalerke, za koju tvrde da joj je nakon ljekarskih pregleda dijagnostikovan blaži potres mozga.

"Naša Elmina je imala blaži potres mozga, ali sad je sve dobro. Vraćamo se kući", napisali su iz ŽF/NK Sana 2014.

Iako je incident sportski dio dešavanja na terenu potpuno stavio u drugi plan, susret je završen pobjedom gošći rezultatom 5:3. Sana je tako izborila plasman u Premijer ligu BiH za narednu sezonu, dok su iz Goražda najavili da ubrzo počinju pripreme za novi nastup u Prvoj ligi FBiH, ali s podmlađenim sastavom.

U narednim danima incident u Goraždu biće i na dnevnom redu Disciplinske komisije Nogometnog saveza Federacije BiH. 

U Bašigovcima, kod Živinica, susret su igrali fudbaleri niželigaša Stupčanice iz Olova i Budućnosti iz Banovića. Iako je utakmica imala epitet prijateljske, dešavanja na terenu to ipak ne pokazuju.

Na društvenim mrežama brzo se proširio snimak na kojem se vidi kako igrači obje ekipe na terenu učestvuju u masovnoj tuči koja je nastala nakon jednog konflikta na terenu.

Osim igrača koji su bili na terenu, u ovim ružnim scenama učestvovali su i ostali članovi klubova koji su bili na klupi, odnosno rezervni igrači i treneri. Iako se u prvi mah činilo da će se sukob brzo smiriti i završiti na minimalnom fizičkom obračunu, kakav često možemo vidjeti na fudbalskim terenima, tuču su nastavili i ostali igrači koji su stigli u pomoć pretvorivši naizgled bezazlenu situaciju u masovno pesničenje.

Rezultat je ostao u drugom planu, ali vrijedi zabilježiti da je tim iz Olova slavio rezultatom 4:2. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )