FOTO: InfoBijeljina.com

Predsjednik GO PDP Slaviša Marković ponovio je neslaganje sa smanjenjem cijene vode za 10 posto i dodao da će ova partija insistirati da to bude 30 posto, kako je prethodno najavljivano.

- Ono što smo, takođe, vidjeli u skupštinskom materijalu za sjednicu, koja će se održati 12. oktobra, budžet grada za 2021. godinu, manji je za 10 miliona KM, u odnosu na aktuelni, što znači da „će građani poslije izbora ostati kratkih rukava", jer će mnoge bitne pozicije biti drastično smanjene, rekao je Marković i dodao da očekuje da će sa dnevnog reda biti skinuta tačka dnevnog reda o imovinsko pravnim odnosima, a koja se odnosi na zemljište za izgradnju sportske hale, jer smatraju da nije u interesu grada.

Kandidat SDS i PDP za gradonačelnika Ljubiša Petrović potvrdio je da, takođe, očekuje da se odluka o imovinsko - pravnim odnosima skine sa dnevnog reda, a naglasio i da smatra da cijena vode treba da bude smanjena za najavljenih 30 posto, a ne samo 10.

- Ako ostane 10 procenata, mi ćemo organizovati peticiju, jer insistiramo da se ispuni obećanje koje je dato prije nekoliko mjeseci, a to je smanjenje za 30 posto, rekao je Petrović.

Predsjednica Foruma žena GO PDP Daliborka Mijatović naglasila je da je majka troje djece i da je zasićena pričama o kapitalnim investicijama i velikim projektima, a da pri tom, kako je rekla, „niko ne pominje djecu".

- Naša djeca su primorana da odu odavdje jer o nima nadležni ne vode računa. Deklarativno je zalaganje protiv bijele kuge, a niko se ne bori da sistemski rješavamo potrebe višečlanih porodica, kojih je samo na području Bijeljine 200, rekla je Mijatovićeva.

Ona smatra da je potrebno da se lokalna zajednica aktivno uključi u podršci i pomoći višečlanim porodicama.

- Naš grad u budžetu nema predviđenu pomoć višečlanim porodicama i smatram da je to neophodno rješiti, rekla je Mijatovićeva.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )