FOTO: InfoBijeljina

Kada je u pitanju projekat izgradnje kanalizacije u Bijeljini, predsjednik Skupštine Grada Bijeljina Slaviša Marković kaže da je riječ o izuzetno značajnom projektu, koji je potpuno opravdan, te da nije urađen Grad Bijeljina bi se našao na, kako kaže, fekalnoj bombi.

„Pitanje je da li bi došlo do zagađenja pitke vode na području Grada Bijeljina,  s obzirom da smo poznati kao poljoprivredni kraj, koji proizvodi zdravu hranu. Sve bi to došlo jednog momenta u pitanje. Mislim da je ovaj projekat 100 posto opravdan“, izjavio je Marković.

On je rekao i da, kada je u pitanju Bijeljina i izgradnja kanalizacije, značajnu su ulogu imala donatorska sredstava, sto je, kako kaže, dokaz da  je projekat ozbiljno pripremljen i da je sav tim ljudi koji se bavio gradskom kanalizacijom i koji je radio na ovom projektu studiozno radio.

„Više od 50 posto sredstava su bila donatorska, što je dokaz da je projekat opravdan. Mislim da je to jedan stogodišnji projekat, ne samo u dijelu finansija, koja su potrošena, nego i u važnosti za funkcionisanje ovog grada. Zamislite na ovaj broj stanovnika, koliko je sad u Bijeljini, da nismo uradili ovu kanalizaciju. Ovo bi zaista bila jedna fekalna bomba“, naglasio je Marković.

Marković je rekao da su završene glavne dionice, koje su bile planirane za završetak ove godine, te da su ostale još neke sekundarne i prigradska naselja.

„Taj projekat je ocijenjen i od međunarodnih zvaničnih institucija kao jedan od najboljih u BiH i imao je podršku ne samo Grada Bijeljina, nego i Vlade RS“, istakao je Marković.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )