FOTO: InfoBijeljina

Policijska uprava /PU/ Bijeljina zabilježila je u oktobru 30 odsto manje teških krađa i 39 odsto manje narušavanja javnog reda i mira u odnosu na isti period lani, rekao je na danas načelnik PU Žarko Ćosić.

Prema njegovim riječima, u ovom periodu na području u nadležnosti PU Bijeljina nije bilo težih krivičnih djela koja izazivaju veću pažnju javnosti, a ukupna rasvijetljeno je 77 procenata.

"U oktobru smo imali 29 prijava nasilja u porodici u kojima je 31 lice bilo žrtva nasilja, a među njima su četiri lica lakše povrijeđena", rekao je Ćosić na konferenciji za novinare.

On je naveo da je broj prijavljenih slučajeva nasilja u porodici dvostruko veći nego u istom periodu lani i ocijeno da se ovo nasilje sve više prijavljuje jer su žene, koje su najčešće žrtve, upoznate o zakonskim normama i radom nadležnih institucija koje im pružaju zaštitu.

Sumirajući rezultate rada PU Bijeljina u oktobru, Ćosić je rekao da je otkriveno 11 migranata, od kojih je jedan imao nešto od potrebne dokumentacije, dok je u istom perodu lani policija na ovom području pronašla 232 migranta.

"Na našem području se smanjuje broj migranata, što ne znači i smanjenje broja ilegalnih migranata u Republici Srpskoj i BiH, jer sada ulaze sa više pravaca", naveo je Ćosić.

On je rekao da se očekuje i dalje smanjenje broja ilegalnih migranata na ovom području sa dolaskom zime i porastom vodostaja rijeka.

Načelnik sektora krim policije Srđan Gajić rekao je na konferenciji za novinare da su u oktobru počinjena 63 krivična djela iz oblasti opšteg kriminaliteta, sedam slučajeva privrednog kriminala, od čega tri slučaja krivotvorenja novca, te tri krivična djela iz oblastu zloupotrebe droga.

On je pohvalio rezultate Pu Bijeljina u borbi protiv zloupotrebe narkotika i naveo da su u oktobru zaplijenili 650 grama droge kokain i 11,5 kilograma marihuane.

Prema riječima načelnika sektora policije Stjepana Terzića u oktobru je na području PU Bijeljina zabilježeno 36 narušavanja javnog reda i mira sa 41 izvšiocem, a najzastupljeniji su tuča i fizički napad u 15 slučajeva.

Policijski inspektor za bezbjednost saobraćaja Radenko Knežević rekao je novinarima da su u oktobru na području PU Bijeljina u saobraćajnim nesrećama poginula dva lica, šest lica je teže povrijeđeno, a najčešći uzrok nesreća bilo je oduzimanje prvenstva prolaza.

Broj od 99 saobraćajnih nezgoda u oktobru je smanjenje od 9,2 odsto u odnosu na isti period prošle godine.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )