FOTO: glassrpske

Da na omladini svijet ostaje i da je upravo ona pokretačka snaga društva pokazalo se još jednom na manifestaciji “Odabrani”, koja je organizovana u bijeljinskoj Gradskoj upravi s ciljem promocije mladih talenata, umjetnika i sportista.

Predstavilo se 20 mladih talentovanih ljudi, koji su ostavili značajan trag kroz svoje dosadašnje djelovanje na polju nauke, sporta, muzike i omladinskog aktivizma.
 
Predstavnica studenata Pedagoškog fakulteta u Bijeljini Katarina Tomanić predstavila je volonterski aktivizam, kojim se bavi već sedam godina. Pozvala je mlade ljude da se aktivno bave volonterizmom.
 
- Govorila sam o omladinskom aktivizmu i govorništvu u Bijeljini, jer se bavim volonterizmom još od 2014. godine. Aktivizam promovišem kroz studentski život, ali i kroz druge aktivnosti, a Gradska uprava je to prepoznala - kazala je ona.
 
Trinaestogodišnja Sara Popović već nekoliko godina bavi se plesom, a sugrađanima se predstavila gimnastičarskom disciplinom akro-hip pop.
 
- Učestvovala sam na brojnim takmičenjima, a sada se spremam za takmičenje u Tuzli. Bavim se plesom šest godina, a treba mi otprilike mjesec da se pripremim za takmičenje - istakla je Sara.
 
Pored mladosti Bijeljina je i grad sporta. Brojni sportski klubovi funkcionišu na ovim prostorima i okupljaju mlade. I Rukometni klub “Bijeljina” u omladinskom pogonu ostvaruje zapažene rezultate.
 
- Treniram rukomet već četiri godine i planiram da se još nadograđujem - kaže Veljko Tubić, član RK “Bijeljina”.
 
Promocija podrazumijeva realizaciju dokumenta “Omladinska politika grada Bijeljina” za period 2019-2023. godine, koji obuhvata više oblasti, od kojih je jedna izvrsnost mladih.
 
- Veoma sam srećan što grad ima ovako talentovane mlade ljude, koji nas u najboljem svjetlu predstavljaju. Ovo je jedan od načina promocije kvalitetnih ljudi koje Bijeljina želi da zadrži i koji bi svojim znanjem, talentom i vještinama u budućnosti mogli doprinijeti razvoju i napretku Semberije - rekao je gradonačelnik Ljubiša Petrović.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )