FOTO: null

Izvršnom predsjedniku fudbalskog kluba Dinamo Zdravku Mamiću i njegovom sinu Mariju istražni sudija zagrebačkog Županijskog suda odredio je jednomjesečni pritvor.

Postoji mogućnost da pritvor bude zamenjen kaucijom od 15 miliona kuna (dva miliona evra), odnosno pet miliona kuna (660.000 evra).

Pritvor im je određen zbog mogućnosti uticaja na svedoke, opasnosti od bjekstva i ponavljanja krivičnog djela, dok je izvršnom predsjedniku Hrvatskog fudbalskog saveza Damiru Vrbanoviću omogućeno da se brani sa slobode, jer mu je prihvaćena kaucija iz prethodnog slučaja.

Zbog sumnje u višemilionske malverzacije s transferima pojedinih igrača, pritvor je određen i preduzetnicima Igoru Kroti i Sandru Stipančiću, koji iz pritvora mogu da izađu ako uplate tri, odnosno četiri miliona kuna.

Nova istraga protiv Mamića i ostalih pokrenuta je zbog sumnje da je iz Dinama preko of šor firmi od 2004. izvučeno više od deset miliona evra i pola miliona funti.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )