FOTO: RAS Srbija

U institucijama na nivou BiH radi 22.227 osoba, u septembru je zaposleno još sedam državnih službenika, ali tu nije kraj.

 

Agencija za državnu službu BiH trenutno ima otvorena četiri javna konkursa, preko kojih posao treba da dobije ukupno 13 novih službenika.

Sekretarijat Predsjedništva BiH zapošljava stručnog savjetnika za pravna pitanja i stručnog saradnika za poslove likvidature, a Ministarstvo spoljnih poslova BiH stručnog saradnika za internet stranicu i stručnog savjetnika za informacione tehnologije.

Isto ministarstvo, kojim rukovodi Bisera Turković, zapošljava još dva viša stručna saradnika – za pisarnicu i za arhiv i dokumentaciju.

Takođe, Ministarstvo spoljnih poslova traži još: sekretara u Odsjeku za Zapadnu Evropu, sekretara u Odsjeku za Srednju i Istočnu Evropu, sekretara u Odsjeku za Aziju i Afriku, sekretara u Odsjeku za imunitete i privilegije, te savjetnika u Kancelariji za diplomatsku obuku.

PROČITAJTE JOŠ

Kancelarija koordinatora za reformu javne uprave BiH traži višeg stručnog saradnika za pravne poslove i stručnog saradnika za informacione tehnologije.

Ovim je samo nastavljena praksa stalnog zapošljavanja novih službenika u institucijama BiH. Prema objavama u Službenom glasniku BiH, institucije BiH su u septembru po osnovu javnih oglasa zaposlile sedam službenika.

Haris Alajbegović zaposlen je za višeg stručnog saradnika u UIO BiH, Elma Hrbat-Pita na poziciju stručnog savjetnika za javne nabavke u Ministarstvu pravde BiH, Zaim Babić je novi stručni savjetnik-inženjer hemijske tehnologije u Zavodu za izvršenje krivičnih sankcija BiH (tzv. Državni zatvor), a Vladimir Kek zaposlen je na mjesto višeg stručnog saradnika u Ministarstvu za ljudska prava i izbjeglice BiH.

Sanja Božović postavljena je na radno mjesto vaspitača u Državnom zatvoru BiH, Krunoslav Džalto na poziciju socijalnog radnika u istoj instituciji, kao i Marko Grabovac, na radno mjesto inženjera elektrotehnike.

Podsjećamo, iz Savjeta ministara BiH nedavno su u odgovoru na poslaničko pitanje Saše Magazinovića naveli da je na nivou BiH 22.227 zaposlenih. Najviše ljudi na platnom spisku imaju Ministarstvo odbrane – 9.710, UIO 2.429, Granična policija 2.234, Direkcija za koordinaciju policijskih tijela 845, OBA BiH 704…

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )