FOTO: null

Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Dane Malešević ocijenio je da javni fakulteti u Srpskoj i dalje imaju bolji kvalitet obrazovanja od privatnih.

Malešević smatra da su privatni fakulteti oborili standarde javnim, koji su, da bi zadržali studente, oborili kriterijume. 

"Tvrdnja da isti profesori rade na privatnim i javnim fakultetima i da po tome cijenimo kvalitet jednih i drugih, takođe nema smisla, što se vidi po razlici u procentu prolaznosti", rekao je Malešević za današnji "Pres Republika Srpska", napomenuvši da privatni fakulteti ne mogu obrazovati odeđene kadrove, bez obzira na to što tvrde da imaju akreditacije. 

On kaže da je moguće da će se prilikom izbora novog rektora Univerziteta u Banjaluci političke partije zalagati za svog kandidata, ali da bi volio da sposobnosti kandidata budu presudne. 

Govoreći o rješenju situacije sa bošnjačkom djecom u školama u Konjević Polju i Vrbanjcima, Malešević je rekao da je formulacija "bosanski jezik" političkog karaktera. 

"U Konjević Polju postoji nacionalna grupa predmeta, ali uporno traže nešto više. Đaci koji su otišli na nastavu u Medžlis islamske zajednice i koji će polagati razred u sarajevskim školama, kada dođu u srednje škole nastavljaju normalno da uče srpski jezik i niko se protiv toga ne buni. Politika je ta koja je dovela do ovoga i ona to mora raspetljavati", naveo je Malešević.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )