FOTO: null

Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Dane Malešević uputio je čestitke Srpskom pjevačkom društvu Jedinstvo iz Banjaluke povodom zlatne diplome i Horu Srbadija iz Bijeljine povodom dva srebrna priznanja, koje su osvojili na 14. Međunarodnom takmič

"Na ovaj način još jednom ste potvrdili vrijednost sopstvenog angažovanja, ali i mogućnosti da značajno doprinesete predstavljanju kulture i umjetnosti Republike Srpske van njenih granica. Sjajnim primjerom ste potvrdili da je kultura najbolji promoter jednog naroda na međunarodnoj sceni", naveo je Malešević u čestitki "Jedinstvu". 

On je istakao da će Ministarstvo prosvjete i kulture i ubuduće pružati podršku ovom društvu na putu podizanja kvaliteta horske muzike. 

"Iza ovako značajnih priznanja nesumnjivo stoji predan rad, istinska posvećenost i ljubav prema muzici. Nadam se da ćete u tome istrajavati i ubuduće", poručio je Malešević društvu "Jedinstvo". 

Malešević je poručio Horu "Srbadija", koji je osvojio dva srebrna priznanja za izvođenje u kategorijima mješovitih horova i mješovitih kamernih horova, da će kao promoteri kulture i umjetnosti Republike Srpske i ubuduće imati podršku Ministarstva prosvjete i kulture. 

"Vaša marljivost i posvećenost muzici i horskom pjevanju dobila je još jednu prestižnu potvrdu i potcrtala profesionalnost, kojom krunišete svoj rad. I ovoga puta stali ste rame uz rame sa najboljim horovima iz cijelog svijeta i u najjačoj konkurenciji potvrdili, ne samo da im možete parirati, nego da ste u samom vrhu", naveo je Malešević u čestitki Horu "Srbadija". 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )