FOTO: null

Vrh SDS-a ponudiće poslaniku ove stranke u Narodnoj skupštini RS Zlatku Maksimoviću preuzimanje čelne pozicije u Gradskom odboru SDS-a Bijeljina u zamjenu za njegovo odustajanje od kandidature za gradonačelnika Bijeljine na predstojećim lokalnim izborima.

Kako za naš list otkrivaju odlično obaviješteni izvori iz vrha najveće opozicione partije u RS, lideru SDS-a Mladenu Bosiću, kao i većini članova predsjedništva te stranke, dozlogrdili su Maksimovićevi višemjesečni pokušaji da se preko pojedinih medija i poluzvaničnih kanala promoviše kao protivkandidat Miće Mićića za gradonačelnika Bijeljine. Upravo zbog toga, Bosić će, tvrde naši sagovornici, uskoro održati sastanak u četiri oka s Maksimovićem i iznijeti mu ponudu "koja se ne odbija".

"Od kada je Mićo Mićić najavio da će se kandidovati za još jedan gradonačelnički mandat, Maksimović se nikako ne smiruje i na sve načine pokušava da ospori njegovu kandidaturu. Prvo je u određenim krugovima počeo da javno priča o tome da će napustiti SDS i samostalno se kandidovati za gradonačelnika Bijeljine ukoliko Mladen Bosić i vrh stranke ponovo podrže Mićića, a zatim osnovao i Udruženje građana "Uspješna Srpska", za koje mnogi predviđaju da bi do održavanja lokalnih izbora trebalo da izraste u političku stranku. S obzirom na to da su lokalni izbori pred vratima, vrh SDS-a odlučio je da konačno "presiječe" stvar i Maksimovića vrati u okvire stranačke discipline, ili bi, u protivnom, dobar izborni rezultat u Bijeljini mogao doći u pitanje zbog sukoba koji već predugo tinja između Mićića i Maksimovića", ističu naši sagovornici.

Oni tvrde da će stranačko "disciplinovanje" pobunjenog SDS-ovog funkcionera biti po principu štapa i šargarepe, odnosno da će Maksimoviću biti ponuđena nagrada u vidu postavljanja na mjesto šefa bijeljinskog SDS-a ukoliko prestane sa pričom o svojoj kandidaturi za gradonačelnika, ili mu, u protivnom, slijedi žestoka odmazda, izbacivanje iz stranke, pa čak i iz fotelje direktora Doma zdravlja u Bijeljini.

"S obzirom na to da Maksimović ne obavlja nijednu značajnu funkciju unutar svog matičnog stranačkog odbora, Bosić je spreman da mu ponudi da zamijeni Miću Mićića na čelu GO SDS-a Bijeljina. Više od toga neće dobiti jer ni Bosiću, niti bilo kome drugom u vrhu stranke ne pada na pamet da se konfrontiraju sa Mićićem, koji je SDS-u obezbijedio bezbroj izbornih pobjeda u drugom najvećem gradu u RS. Ukoliko ne pristane na ponuđeno, Bosić će dati odriješene ruke Mićiću da se sam obračuna sa Maksimovićem, što bi podrazumijevalo i njegovu smjenu s mjesta direktora bijeljinskog Doma zdravlja, odnosno sa pozicije zahvaljujući kojoj je Maksimović i uspio da se progura do pozicije narodnog poslanika i za sebe obezbijedi pristojan medijski prostor", kažu izvori Pressa.

Sagovornici našeg lista iz vrha SDS-a, koji su insistirali na anonimnosti, ističu da jučerašnje saopštenje Maksimovićevog Udruženja "Uspješna Srpska", kojim se demantuju navodi članice GO SNSD-a Milice Marković o tome da će "Uspješna Srpska" tražiti da Mladen Bosić podnese ostavku zbog kontroverznog usvajanja mehanizma koordinacije, predstavlja prvi znak spremnosti Zlatka Maksimovića na kompromis sa vrhom stranke.

"Javno ograđivanje od izjave Milice Marković pokazalo je da Maksimović ne želi dalje produbljavanje sukoba sa Bosićem", zaključuju naši sagovornici.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )