FOTO: null

Nazim Bronja (44) iz Makedonije, optuženi za ubistvo Bijeljinca Radivoja Blagića zvanog Raja, uhapšen je 18 godina nakon tog zločina, počinjenog u Bijeljini na parkingu ispred restorana "Man".

Dok je juče na međunarodnom graničnom prelazu Uvac pokušao da uđe u BiH, uhapsili su ga granični policajci iz Višegrada, jer je graničnim provjerama utvrđeno da je za njim raspisana potjernica Okružnog suda u Bijeljini.

Sudeći po optužnici, u Blagića je zapucala grupa muškaraca, te je on uzvratio vatru, tako da je u tom opštem haosu poginuo i jedan od napadača, Atif Rovčanin. Pogođen je i Blagić, i to sa dva hica, koja su ga usmrtila.

Optužnicom su, uz Bronju, obuhvaćeni i preostali preživjeli učesnici ovog okršaja, ali i oni koji su umiješani u ovaj sukob.

U pitanju su, kako "Nezavisne" nezvanično saznaju, Kenan Ozturk, Edin Tahirović, Ermendin Lekić, te Dragan Nikić, od čega ih je dio u bjekstvu, a jedan od njih je i osuđen.

Zločin se dogodio 6. februara 2000. godine oko 17.30, a u optužnici stoji da je dogovor da se Blagić napadne pao ranije.

"Grupa od nekoliko muškaraca se dogovorila sa Ozturkom, osnivačem firme Gordon Europa, u kojoj je Nikić bio direktor, da se angažuju Tahirović, Lekić, Bronja i Rovčanin da od Blagića uzmu pare. Te pare su mu Nikić i Ozturk navodno ranije dali da podmiti određena lica kako bi im se sa carinarnice vratila roba  oduzeta pri pokušaju uvoza", piše u optužnici.

Svi su se, dodaje se, u butiku Nikića i Ozturka u Lukavcu sastali i dogovorili kako da izvedu akciju vraćanja novca. Dio njih je zatim krenuo u Bijeljinu, gdje su locirali kuću Blagića u selu Patkovača.

"Pozvali su ga da izađe iz kuće i rekli mu da sa njima pođe do restorana Man i da vozi svoje vozilo ispred njih, te je Blagić pošao golfom", stoji u optužnici.

Parkirali su se ispred restorana, gdje su napadači počeli da galame na Blagića.

"U namjeri da ga ubiju, Tahirović, Lekić i Rovčanin uzeli su svoje pištolje i počeli pucati u Blagića, nakon čega je on pobjegao iza svog i još jednog vozila, te svojim pištoljem pucao na njih", stoji u optužnici.

Blagić u razmjeni vatre biva smrtno ranjen, baš kao i Rovčanin, dok je metkom razbijenog djelića vjetrobranskog stakla u desno oko pogođen i Nikić.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )