FOTO: null

Predsjednik DŽudo kluba „Panter“ Ognjen Đuka uručio je danas gradonačelniku Bijeljine Mići Mićiću majstorski pojas u znak zahvalnosti za podršku koju ovaj klub dobija u prethodnih dvadeset godina od Gradske uprave i gradonačelnika.

Na prijemu, koji je održan u Velikoj sali Gradske uprave Bijeljina, gradonačelnik Mićić je čestitao mladim članovima DŽudo kluba „Panter“ koji su na Balkanskom prvenstvu u Budvi osvojili zlatnu i bronzanu medalju.

- Ovaj prijem je trebalo da bude organizovan i ranije jer su to džudisti „Pantera“ odavno zaslužili. Na kojem god takmičenju da se pojave, njihovi takmičari donesu u Bijeljinu neku od medalja. Mi smo opredijeljeni da pomažemo svim sportskim klubovima, a značajna je činjenica to što „Panter“ okuplja čak 200 mladih ljudi koji su svoj život posvetili sportu, a ne ulici i raznim porocima - naglasio je gradonačelnik Mićić.

On je podsjetio da je Grad Bijeljina dobio titulu Evropskog grada sporta za 2020. godinu, između ostalog, zbog toga što je u Semberiji aktivno više od 10.000 sportista.

- DŽudo klub „Panter“ svake godine organizuje turnir na kojem učestvuju klubovi iz cijele Evrope i koji okuplja više od 1.000 takmičara. To je značajan sportski događaj za Grad Bijeljinu i siguran sam da ćemo opravdati zvanje Grada sporta. Ove godine iz budžeta je za sport izdvojeno više novca nego inače jer postavljamo reflektore na gradskom stadionu, ali su klubovima djelimično umanjena sredstva. Znam da mnogi zbog toga nisu zadovoljni, ali Bijeljina je i dalje grad koji najviše izdvaja za sport – poručio je Mićić.

Gradonačelnik je naglasio da su u sportskoj sali u Račanskoj ulici postavljeni novi parket i krovna konstrukcija, kao i da je u planu izgradnja još tri sportske sale na području Grada.

- Vlada Srbije dala nam je sredstva za izgradnju još tri sale, što će svakako doprinijeti većem broju termina za treninge i privući više djece da se bave sportom. Naredne godine, u budžetu će biti planirana veća sredstva za klubove – dodao je Mićić.

Predsjednik DŽudo kluba „Panter“ Ognjen Đuka rekao je da ovaj klub obilježava 25 godina postojanja i da ima izvanrednu saradnju sa Gradskom upravom i Gradonačelnikom Mićićem.

- Zbog toga smo pokrenuli inicijativu, a DŽudo savez Republike Srpske nam je to i odobrio, da gradonačelniku Mići Mićiću dodijelimo počasni majstorski pojas, odnosno crni pojas prvi dan, jer je on to zaista zaslužio u prethodne dvije decenije – naveo je Đuka.

On je istakao da DŽudo klub „Panter“, osim prostora na gradskom stadionu, organizuje treninge u Patkovači i Batkoviću.

- U Batkoviću je škola džudoa besplatna, jer smo postali dio programa Svjetske džudo federacije koji promoviše besplatne treninge u školama – naglasio je Đuka.

Petnaestogodišnja Vanja Macan osvojila je treće mjesto na Balkanskom prvenstvu u Budvi, a ovim sportom bavi se šest godina.

- Ovom medaljom stekla sam preduslov da se takmičim na evropskim prvenstvima. DŽudo sam počela da treniram nakon što sam sa drugaricom otišla na jedan trening i u klubu sam ostala do danas – kaže Vanja.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )