FOTO: null

Modni dizajner Majkl Kors odlučio je da proizvodi koji nose njegovo ime više neće biti pravljeni od krzna, a isto pravilo će se odnositi i na kompaniju "Jimmy Choo".

"Protjerivanje" krzna iz kompanije "Micheal Kors Holdings" uslijedilo je nekoliko mjeseci nakon što je "Gucci" najavio da će prestati da ga koristi, piše britanski onlajn list "Independent".

Majkl Kors je donio odluku nakon što se izvršni direktor njegove kompanije Džon Ajdol sastao sa Denom Matjuzom iz "PETA".

Američki luksuzni brend objavio je da će svi proizvodi od krzna koji se trenutno proizvode biti ukinuti do decembra 2018. godine i da će kupcima biti ponuđene druge opcije.

"Ova odluka je novo poglavlje jer naša kompanija nastavlja da razvija upotrebu inovativnih materijala. Sada imamo mogućnost da pravimo luksuznu odjeću bez upotrebe životinjskog krzna", objasnio je Ajdol.

Kors je godinama bio meta aktivista za prava životinja. Grupa demonstranata u junu je prekinula njegov intervju u Njujorku uzvikujući: "Majkl Kors ima krv na rukama".

Kada je riječ o predstavljanju novih proizvoda bez krzna, to bi moglo da se desi već u februaru naredne godine, kada će na Nedjelji mode u Njujorku biti prezentovana kolekcija jesen/zima 2018.

Sve to odnosi se i na kompaniju "Jimmy Choo" jer ju je "Micheal Kors Holdings" u julu preuzeo zahvaljujući sporazumu vrijednom 1,35 milijardi dolara.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )