FOTO: null

Otišli su da se igraju kao i svakog drugog dana, ali ovaj put moj sin se nije vratio kući sa braćom, priča Maja Gligić, majka Ognjena (11), koji se utopio u prelivnom bazenu kanala Dašnica dok je spasavao brata.

Tragedija se dogodila u sredu poslepodne kod takozvanog Plavog mosta, na mestu gde se spajaju Majevički obodni kanal i kanal Drina-Dašnica.

Tog dana njena tri sina otišla su na igralište na Goricu, koje se nalazi u neposrednoj blizini prelivnog bazena.

Braća Gligić do tog bazena, gde je dubina oko tri metra, do sada nisu išli, jer nisu znali da plivaju. Zato još nije jasno kako su u sredu završili kod prelivnog bazena.

- Oko jedan sat su otišli da se igraju. U jednom trenutku moj najmlađi sin je dotrčao, rekao da je srednji sin upao u vodu, a da mu je stariji pomogao i spasao ga, ali da posle toga on nije izašao iz vode - priča potresena majka.

Meštani pričaju da je tog dana kod kanala bilo još dece koja su se igrala.

- Svi vole to mesto jer je okolo zelenilo, imaju puno prostora, tu je i velika livada. Deca često dolaze biciklima ili igraju lopte, a neki se često kupaju u prelivnom bazenu. Problem je što on ničim nije obezbeđen – pričaju meštani Patkovače.

Meštani kažu da se teško mogu opisati ta tri sata koliko je prošlo od dečakovog nestanka u vodi, pa do pronalaska njegovog tela, koje su izvukli članovi Ronilačkog kluba „Panteri“.

Dok je trajala potraga, svi su se nadali da će se Ognjen pojaviti, jer je bio razvijen i snažan dečak obzirom da je trenirao tekvando.

On je živeo sa majkom u Bijeljini, a njegova dva brata s ocem u Patkovači. Njih trojica bili su veoma vezani.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )