FOTO: pixabay

U Tatarstanu, u ruskom zatvoru, čuvari su uhvatili mačku za koju sumnjaju da je korišćena kako bi krijumčarila drogu u ogrlici.

Iz lokalne zatvorske službe navode da se i 2010. godine u toj instituciji dogodio sličan incident, kada je mačka korištena za krijumčarenje heroina.

Nekoliko dana čuvari mački nisu davali hranu, a gladna mačka je pokušala da pronađe vlasnika i tada je uhvaćena.

U izvještaju se navodi da je ona rođena u zatvoru, a jedan od zatvorenika ju je izveo i predao saradnicima u spoljnom svijetu, naveo je "BBC", a prenosi "RTS".

Novi vlasnici su joj navodno stavili ogrlicu napunjenu hašišom i amfetaminima i poslali je nazad u zatvor. Međutim, krzneni krijumčar droge je uhapšen i predat lokalnom centru za brigu o životinjama.

Detalji podsjećaju i na skoriji slučaj iz 2018. godine, koji se našao na naslovnim stranama. Tada je objavljeno da je mačka za koju se sumnjalo da je kurir u slučaju krijumčarenja droge u regionu Tula pobjegla iz pritvora, što je ugrozilo istragu.

Prema ruskom ministarstvu unutrašnjih poslova, bivši zatvorenik skovao je plan da uspostavi kanal za isporuku droge koristeći zatvorskog ljubimca. Advokati odbrane tražili su da slučaj bude zatvoren, pošto je mačka pobjegla.

Ona je trebalo da bude ključni dokaz i za tužilaštvo i za odbranu. Branilac je izjavio da ne bi mogao da izvede eksperiment koji je planirao, a koji bi pokazao da li je mačka sposobna za planirani poduhvat.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )