FOTO: null

Senator Republike Srpske Vladimir Lukić smatra da Bakir Izetbegović i njegovi saradnici podnošenjem zahtjeva za reviziju presude pred Međunarodnim sudom pravde po tužbi protiv Srbije nemaju nikakve šanse da dobiju spor koji su "debelo" izgubili pred tim S

"Oni ne mogu da dobiju ovaj spor, pogotovo jer se poslije svega što se dešavalo u međuvremenu u Hagu i kod nas vidjelo da su upravo oni de fakto i de jure vinovnici rata i oni su ti koji su mogli da izbjegnu rat, jer druga strana - srpska nije željela rat u BiH", rekao je Lukić Srni. 

On kaže da ako kojim slučajem i dođe do suđenja, da će se Bošnjaci susresti sa ovim problemom pred Međunarodnim sudom pravde u Hagu. 

"Muslimani su zaboravili šta su u BiH radili u okviru NDH, kako su počeli poslednji rat i šta su sve oni uradili - mnogo više zla nego što se desilo u Srebrenici", napomenuo je Lukić. 

Lukić je rekao da ga ne bi iznenadilo da iza Bakira Izetbegovića i zahtjeva za revizijom presude stoji neko ko ima jače pregorative u međunarodnoj politici od BiH. 

"Mislim da Bakir Izetbegović, kao i njegov tim, nisu dovoljno pročitali presudu koju su dobili blagovremeno. Oni su jednom Srbiju i Crnu Goru tužili, tada je bilo riječi o jednoj Jugoslaviji, a danas hoće tu tužbu da prebace na samu Srbiju", naveo je Lukić. 

On je dodao da ne vjeruje da bi Izetbegović i njegovi saradnici danas imali razloga da idu na reviziju presude da su pročitali presudu onakvu kakva jeste. 

Lukić zaključuje da je moguće da podnošenje zahtjeva za reviziju presude ima veze sa nekim njihovim unutrašnjim problemima ili zato što ih neko sa strane priprema za to da bi prema Srbima izvršili određenu odmazdu. 

Bivši agent BiH pred Međunarodnim sudom pravde u Hagu Sakib Softić predao je juče aplikaciju za reviziju presude protiv Srbije, koju je inicirao bošnjački član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )