FOTO: null

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač izjavio je danas da je bezbjednosna situacija u Srpskoj trenutno zadovoljavajuća, ali da je policija u stanju povišene pripravnosti.

On je podsjetio da policija u svojim vozilima i stanicama ima dugo oružje i da ima apsolutno pravo da ga upotrijebi u zaštiti života i imovine građana, a "naročito od onih ljudi koji sebi uzimaju za pravo da ubijaju nevine na brutalan način".

Lukač je rekao novinarima u Banjaluci da Ministarstvo unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske, koje danas proslavlja krsnu slavu Svetog arhangela Mihaila, nastoji i dalje da se obučava i oprema uz pomoć Vlade Republike Srpske, gdje će imati veliku podršku i ubuduće.

On je za sljedeću godinu najavio dosta stvari u vezi sa opremanjem i obučavanjem pripadnika MUP-a Srpske, te daljem unapređenju rada.

"Sve to moramo da radimo, jer se suočavamo sa velikim zlom zvanim terorizam, koje je odavno došlo u BiH i mnogi ga do sada nisu htjeli prihvatiti i nazvati pravim imenom. Moramo to da uradimo i nastojimo da naši policajci budu dovoljno opremljeni i obučeni da se mogu boriti protiv te pošasti koja napada cijeli svijet", istakao je Lukač.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )