FOTO: null

Fudbaleri Radnika i Željezničara remizirali su 2:2 u prvoj utakmici četvrtfinala Kupa BiH.

Po izuzetno teškom terenu za igru Radnik je dva puta vodio, a Željezničar se vraćao u igru, dok je u finišu susreta gostujući sastav mogao i do trijumfa, ali je iskusni golman Radnika Mladen Lučić odbranio penal i sačuvao kakve-takve šanse za revanš koji je na rasporedu za sedam dana u Sarajevu. Prvu šansu na utakmici imali su gosti u 20. minutu kada je Ivan Lendrić pogodio stativu. Domaćin je prvi stigao do vođstva. Nakon kornera najviši u skoku bio je Domagoj Franić i lopta se nakon njegovog udarca glavom odbila od prečke u gol. Tek što je počelo drugo poluvrijeme, Željezničar je izjednačio. Miroslav Stevanović je prošao po desnoj strani i dodao do Lendrića kome nije bilo teško da sa pet metara savlada golmana Mladena Lučića. Radnik je ponovo poveo u 61. minutu kada se napadač Radnika Marko Obradović sam izborio za priliku i sa 16 metara pogodio za 2:1. Sarajlije su izjednačile deset minuta kasnije. Lendrić je šutirao sa dvadesetak metara, a golman Lučić kratko je odbio loptu, a ona je došla do Darka Markovića koji je postigao drugi gol za svoj tim. Mogli su gosti do slavlja pred sam kraj utakmice. Željko Krsmanović u padu je igrao rukom, a sudija Dragan Petrović pokazao je na bijelu tačku, ali udarac Gorana Zakarića zaustavio je Lučić.

- Željezničar je još jednom pokazao da je kvalitetna ekipa koja ima sastav za veće domete. Težak teren za obje ekipe pokvario je utisak lijepe fudbalske predstave. Imali smo prednost u prvom poluvremenu, ali smo u nastavak susreta ušli dosta dekoncentrisano, što su fudbaleri "Želje" iskoristili na pravi način. U posljednjim trenucima susreta gosti su imali penal, ali je naš golman bio na visini zadatka. Mislim da još ništa nije završeno, slijedi revanš susret za sedam dana na "Grbavici", ovo je tek prvo poluvrijeme. Željezničar je i dalje favorit, a pokazali smo da i protiv ovakvog tima možemo ravnopravno da pariramo - rekao je fudbaler Radnika Domagoj Franić.

U preostala dva meča Sarajevo je pobijedilo Travnik sa 2:0, dok je Mladost iz Doboj Kaknja bila bolja od Bosna Seme rezultatom 6:3.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )