FOTO: pixabay

Jedna jabuka dnevno osigurava da ostanemo zdravi, ali nisu jabuke jedine koje nose to prestižno priznanje, tu je i lubenica.

Ukusna, osvježavajuća, zdrava i pristupačne cijene.

Ovo ljetno voće sadrži 92 odsto vode, što je odlična opcija za sve one ljude koji žele smršaviti. Voda u lubenici podstiče mršavljenje ispiranjem toksina i obuzdavanjem apetita.

Konzumiranje lubenice obezbijediće će vam hidrataciju, a kada unosite puno vode, vaše tijelo može raditi optimalno. 

Takođe, konzumiranjem lubenice nećete osjećati ni glad ni žeđ pa nećete posegnuti za nezdravim pićima i hranom.

Ovo voće sadrži 1,1 grama vlakana, što će vam pomoći da se osjećate sito.

Istraživanje provedeno na Univerzitetu u Kentakiju pokazalo je da konzumacija lubenice može poboljšati lipidni profil i smanjiti nagomilavanje masti. Što je još bolje, studija španskog  Univerziteta Politécnica de Cartagena otkrila je da sok od lubenice pomaže smanjiti bol u mišićima. To je sjajna vijest ako naporno trenirate.

Zahvaljujući svim zdravstvenim prednostima lubenice dijeta s lubenicom pomaže vam da se riješite viška vode, toksina, soli i drugih nečistoća u vašem tijelu.

Na dijeti budite od pet do sedam dana. Dijeta ima nekoliko verzija sa specifičnostima koje se razlikuju. Najpopularnija je detoksikacijska dijeta. 

U prvoj fazi ove dijete jedete samo lubenicu tri dana. Nakon toga nastavite s uobičajenom prehranom ili postupno dodajete drugu hranu svojoj prehrani. Zatim dodajte i svoje svakodnevne obroke, s tim da večeru možete zamijeniti s porcijom lubenice.

Umjesto sokova, konzumirajte samo vodu ili sok od lubenice. Takođe, ako žudite za desertom, lubenica može biti sjajna zamjena. Osim toga, lubenica je puna vitamina i minerala, poput vitamina C i A, beta karotina, kalijuma i likopena.

Lubenica dijetom možete izgubiti i do pet kilograma za sedam dana.

Kao i sve druge detoksikacijska dijete i dijeta s lubenicom je restriktivna, a budući da konzumirate tako puno vode možete imati problema s dijarejom ili nadutosti. Ova dijeta se ne preporučuje trudnicama i osobama s oslabljenim imunološkim sistemom.

Ako ste zdravi, ova vam dijeta ne može naštetiti.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )