FOTO: InfoBijeljina

Epidemiološka situacija u Semberiji još je stabilna, a na virus korona su pozitivna četiri lica, izjavila je novinarima v.d. direktora Bolnice "Sveti vračevi" Milica Lovrić.

"Tri osobe, pozitivne na virus korona, nalaze se u karantinu u Domu učenika, a jedna je pod nadzorom u kućnom karantinu sa maloljetnom djecom i svi se dobro osjećaju", rekla je Lovrićeva.

Lovrićevaje navela da su u kućnom karantinu 62 osobe, a 1.225 je pod nadzorom.

Nakon sjednice gradskog Štaba za vanredne situacije, Lovrićeva je navela da je do sada u Bijeljini urađeno 30 testova, od kojih su četiri bila pozitivna, a šest se čeka.

"Testiranje se iksključivo vrši na osnovu indikacija koje procjenjuju infektolog i epidemiolog, treba slušati struku i poštovati savjete za ličnu higijenu i socijalnu distancu koja onemogućava prenošenje infekcije", istakla je Lovrićeva i zamolila sugrađane za strpljenje, iskrenost i odgovornost u ovoj situaciji.

Ona je navela da će broj testiranja biti veći sa kontrolom uvedenom na graničnim prelazima, te ocijenila da će i to pomoći da se održi stabilno epidemiološko stanje u regiji.

Lovrićeva je zahvalila svim zaposlenim u zdravstvenim ustanovama u Bijeljini koji danonoćno i požrtvovano rade na očuvanju zdravlja stanovništva.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )